Ti úgy gondoljátok igaz az a teória, hogy Jézusnak Mária Magdaléna lehetett a felesége?
" Jézus úgy élt mint egy ember "
És nem minden ember nős. Élhetett szingli emberként is,nem?
" Az emberek utódok nemzésére hozta létre a "feleséget", ahogy az állatoknál is, a nöstény hozza világra az adott állatfajt. "
Eszerint a kedves tanú szerint az asszon' gyerekcsinálásra kell. Lehet,hogy ezért nem volt házas? :P
#13 #Kerdezo
"teremtett"
csak eppen a Teremtes (es konyve) nem errol szol
még #9 32% szerint is legalabbis mikrot vagy makrot ezt majd elmagyarazza Privatozhattok is egymassal ha tudtok, akartok...
Én nem értem hogy a szinoptikus evangeliumokat miért tulajdonítják az apostolok írásainak amikor köztudott,hogy nem voltak írástudók,egyszerű halászok voltak.Illetve az első evangélium valóban Kr.u 60-70 között keletkezett,de egyik kanonizált evangéliumnak sincs meg az eredeti példánya: a legkorábbi evangéliumnak is csak a Kr.u 200 -ban előkerült másolata van meg.Tehatben nem értem,hogy ezek után miért kellene ezeknek jobban "hinnünk" mint mondjuk a gnosztikus iratoknak.
Volt 13 apostol Júdást leszámítva, miből gondolod, hogy egyik se tudott írni? Pál korábban tanult farizeus volt, nem halász. Melyik forrás írja, hogy az összes többi halász volt? Mert emlékeztem szerint csak alig néhányról írja. Mátéról például azt írja a Biblia, hogy vámszedő volt. Te másként tudod?
Nem előírás, hogy közvetlen tanítványa legyen, attól még apostol volt.
Miből gondolod, hogy a halászat alja munka volt a zsidóknál? Erről nem hallottam még, pedig már olvastam sokat a témában. Amúgy azt sem tudjuk, hogy többségük halász volt-e, néhányról írja csak.
"Illetve attól még hogy Máté írástudó volt még nem bizonyítja azt is hogy tőle származna az evangélium...."
Ez önmagában nem bizonyítja, de nem is ez volt a kifogásod és fő érved előbb. Amit viszont írtál, cáfoltam.
"de egyik kanonizált evangéliumnak sincs meg az eredeti példánya: a legkorábbi evangéliumnak is csak a Kr.u 200 -ban előkerült másolata van meg"
Ez az állításod szintén nem igaz. János evangéliumából maradt fenn töredék, ami a 2. század elejéről származik, tehát időben nagyon nagyon közel van az eredeti íráshoz. Persze nem teljes, csak néhány mondat, viszont össze lehet vetni későbbivel. Sokat mond, ha nincs eltérés. Ezen felül számtalan írás megmaradt az apostoli atyáktól is, akik idézik ezeket az evangéliumokat. Ezek is mind 2. századból, tehát a 200-as dátumod előtti időkből. Római Szent Kelemen az I. században élt, Kr.u. 99-ben halt meg, Antiochiai Szent Ignác 107 körül halt meg. Ők szerinted haláluk után 100-200 évvel később írt írásokat idéztek leveleikben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!