Hivatalosan ki lehet "keresztelkedni" az Iszlám vallásból?
"Az iszlám.com oldalt feltehetőleg vahabiták szerkesztik akik nem a Koránt veszik alapul hanem saját népszokásaikat."
Ez a te véleményed, ők pedig valószínűleg rólad mondanának hasonlót. Én nem fogok igazságot tenni az iszlám különböző felekezetei közt.
Szerintem teljesen egyértelmű, ha két 68%-os ír egymás után, akkor nem ugyanarról a személyről van szó.
"Ez a te véleményed, ők pedig valószínűleg rólad mondanának hasonlót. Én nem fogok igazságot tenni az iszlám különböző felekezetei közt."
Nem kell nekem elhinned de másnak sem. Olvasd el magad a Koránt és látni fogod hogy szó nincs a vallást elhagyók kivégzéséről. Az hogy ez a válasz neked nem tetszik, te bajod.
Csakhogy egy muszlim életében nem csak a Korán számít, ott vannak a hadiszok is.
"Nem megengedett egy muszlim ember vérének ontása — aki tanúsítja hogy nincs más Isten, csak Allah, és azt, hogy én az Ő küldötte vagyok —, csupán három esetben: […] és a vallását elhagyó, a közösségtől elkülönülő muszlim esetében”. 6878. számú hadísz, al-Bukhárí"
Gyakorlatilag a hadiszokban foglaltak is alapelvek az iszlámban.
Az, hogy ez a válasz neked nem tetszik, a te bajod.
Egyik általad idézett verssel sem ellentétes, mivel egyetlen általad idézett vers sem hitehagyásról szól.
Mellesleg ezzel a hozzáállással hogy te a saját szubjektív értékítéleted alapján mazsolázgatsz a "saját hited" alaptételei közük, csak azt bizonyítod hogy te pont nem vagy kompetens ilyen kérdésekben.
Mindhárom általam idézet verssel ellentétes mert azokból az következik hogy mindenki maga dönti el miben hisz és nem lehet erőszakkal rákényszeríteni. Ha te kivégzéssel fenyegeted az iszlámot elhagyókat azzal megsérted a vallásszabadság elvét amit ezek a versek biztosítanak továbbá megsérted azt a verset is ami kijelenti hogy a vallásban nincs kényszer hiszen kényszerrel próbálod visszatartani.
"Mellesleg ezzel a hozzáállással hogy te a saját szubjektív értékítéleted alapján mazsolázgatsz a "saját hited" alaptételei közük, csak azt bizonyítod hogy te pont nem vagy kompetens ilyen kérdésekben."
Ez egy vicces kijelentés tőled hiszen az összes keresztény irányzat saját kedve szerint mazsolázgat a Biblia könyvei között. Kb minden irányzat más-és más könyveket tekintenek hitelesnek. Ismétlem a Biblia könyveiről van szó, nem hadiszokról. Az iszlám valláson belül mindenki ugyanazt a Koránt olvassa, csak a hadiszok elfogadása terén vannak különbségek. A hadiszokra vonatkozó kritérium pedig nem az én szubjektív értékítéletem hanem muszlim vallástudósok álláspontja.
Az általad idézett versek annyit állítanak hogy senkire sem lehet ráerőltetni, hogy felvegye az iszlámot. Arra egyik sem tér ki hogy mi legyen azokkal akik kitérni akarnak a vallásból. Nyilván ezért kellett erre külön kitérni az egyik hadiszban.
És igen, pont ahogy te vagy az iszlámmal, a keresztények között is vannak akik kedvük szerint mazsolázgatnak, mert ők a hitet akarják az ő szubjektív értékítéletükbe beleerőltetni, nem pedig valódi hívők. És? Attól még nem lesz kevésbé gáz amit művelsz, hogy mások is vannak akik így tesznek.
"Az általad idézett versek annyit állítanak hogy senkire sem lehet ráerőltetni, hogy felvegye az iszlámot."
Ezek szerint nem megy a magyar nyelv értő olvasása. 2/256 -os vers úgy szol hogy nincs kényszer a vallásban. Általánosságban irja ezt tehát azokra is vonatkozik akik az iszlámot szeretnék felvenni és azokra is akik ki akarnak térni. 109/1-es vers pedig azt irja mindenkinek megvan a maga vallása. Aki áttért a keresztény hitre az onnantól keresztény igy rá is igaz hogy megvan a saját vallása. Ha nem tudsz értelmezni egy egyszerű magyar nyelvű szöveget nem az én bajom, vagy ha a saját vágyorientált értelmezésedet próbálod beleerőltetni.
"És igen, pont ahogy te vagy az iszlámmal, a keresztények között is vannak akik kedvük szerint mazsolázgatnak, mert ők a hitet akarják az ő szubjektív értékítéletükbe beleerőltetni, nem pedig valódi hívők. És? Attól még nem lesz kevésbé gáz amit művelsz, hogy mások is vannak akik így tesznek."
Keresztények a Biblia könyvei között mazsolázgatnak. Mivel szerintük a Biblia Isten szava ez azt jelenti hogy Isten szavaiból mazsolázgatnak kedvükre. Muszlimok viszont elfogadják a Koránt ahogy van. A hadiszok viszont szemtanúk visszaemlékezései amik között vannak egyértelmű hamisítások tévedések stb. Teljesen érthető hogy csak azokat fogadjuk el ami átmegy a Korán szűrőjén. Te talán minden állítást elhiszel amit emberek mondanak ész nélkül? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!