Amikor egy katolikus pap a Krisztussá változott ostyát és bort átadja a híveknek, akkor leborul előtte?
Én úgy látom, hogy mindenki ugyan azt írja, tehát nem oszlanak meg a vélemények. Te valami más könyvet olvashatsz közben ezek szerint.
Legfeljebb a különbség annyi, hogy néhányan konkrétan a szentség kiszolgáltatásáról írtunk, míg mások belevették az átváltoztatást is, ahol valóban többször is leborul a pap Krisztus teste és vére előtt.
"Azért kérdeztem, mert nem tudom."
na persze, látszik is az utolsó kommented végéből... szánalmas kötekedés
"Ha már megeszik a Teremtőt a katolikusok, akkor legalább ezt tisztelettel tegyék, ne pedig úgy, mintha ez olyan normális lenne, hogy Istent eszik."10
A katolikusok nevében hálásan köszönöm a kioktatást! Nagyon hiányzott ez 2000 év szakrális gyakorlatából. Végre megjött a Nagy Megmondó! Babits Mihály versét ismered?- ő is elég jó fej, bár hozzád képest kétségtelenül eltörpül.
"Hát, a Teremtő Isten előtt nem leborulni, szerintem pofátlanság és elbizakodottság."
Te az egészből csak a le nem borulást látod, miközben sokkal többről szól, amiről lövésed sincs.
"Ha régen legalább térdre borult, az a minimum tisztelet jele."
Mert te határozod meg a minimumot, ugye? :)
"megoszlanak a vélemények"
Az arról való tájékoztatás, hogy valaki mit csinál vagy mit nem, nem vélemény kérdése.
"Ha már megeszik a Teremtőt a katolikusok, akkor legalább ezt tisztelettel tegyék"
Úgy teszik, ne aggódjál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!