Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek, hogy Isten meghall...

Mit tegyek, hogy Isten meghallgassa az imám?

Figyelt kérdés

Már hetek óta nagyon imádkozom valamiért, de semmi eredménye.

Nem tudom, mit kéne még csinálnom. Már megettem mindent, amit tudtam az ügy érdekében.

2019. okt. 1. 19:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%
Szokták mondani, hogy Isten nem egy üdítőautomata, hogy bedobsz pár imát és kidobja amire neked szükséged van.
2019. okt. 1. 19:28
 2/13 anonim ***** válasza:
20%

Megtértél már? Ha nem, meg kellene térned Istenhez. Szövetséget akar kötni Veled, Ő nem kívánság-teljesítő automata csupán. Az örök életre válogatja a csapatát.

Miért imádkozol? Az is lehet, hogy az ellentétes Isten akaratával.

2019. okt. 1. 19:29
 3/13 anonim ***** válasza:
13%

Azt kapod amire szükséged van a spirituális fejlődésedhez kozmikus szinten. Nem amit az aprócska, üres felszínes, egyszerű elméd hiszi, hogy akarja.

Foglalkozz önismerettel, vagy nagyon hosszú ideig leszel még itt. Még most kezd el, kezdőként, ne akkor, amikor már feleslegesen megkettőzted a szenvedésed, és 50%kot hozzácsaptál az itteni fejlődésed ideéhez.

2019. okt. 1. 20:39
 4/13 anonim ***** válasza:
13%

Isten minden imát meghallgat, és a maga idejében megválaszol. A válasz lehet egy "nem" vagy egy "még nem" is, illetve lehet egy "igen, ha te előbb..." is, vagy "várj" is. Ha a kérésed valóban egy kérés, és nem egy parancs, akkor tiszteletben fogod tartani az igentől különböző, akár a határozott "nem" választ is. De ha parancsnak szánod az imádat, akkor csalódni fogsz, emrt Isten mindent a saját akarata szerint tesz, a hisztire nem vevő.

Ha jobban megismered Istent, egyre inkább tudsz olyan imákat mondani, ami egybeesik az akaratával, és egyre több "igent" fogsz kapni.

Viszont akik azt gondolják, hogy Isten nem válaszolta meg az imáikat, talán az "ön készülékében van a hiba". Mert ha valaki nem hall egy választ, kétféle eset fordul elő: Vagy nem volt válasz, vagy süket volt, aki hallgatta a választ. A süketséget pedig könnyű leellenőrzni: Isten parancsolt sok dolgot a Bibliában, pl. hogyan gondolkodjunk különféle dolgokról, személyekről és helyzetekről, mi a jó és mi a rossz, mivel kell megtölteni az életedet, és mit kell messze elkerülni. Ha te ezeket a parancsokat "nem hallod meg", vagyis nem teszed gyakorlatba az életedben, akkor meg kell állapítania Istennek, hogy "süket" vagy. Azért ő biztos szívesen megválaszolja a "süketek" imáját is, de a "süket" valószínűleg úgy fogja elpanaszolni a helyzetet másoknak, hogy Isten nem hallgatott meg, vagy nem válaszolt.

üdv

Stefán

2019. okt. 1. 21:18
 5/13 anonim ***** válasza:
10%

"Isten minden imát meghallgat"-véled.

János evangélium 9. rész, 31. vers így szól:

"Pedig tudjuk, hogy az Isten nem hallgatja meg a bűnösöket; hanem ha valaki istenfélő, és az ő akaratát cselekszi, azt hallgatja meg."

2019. okt. 1. 22:13
 6/13 anonim ***** válasza:
45%

Elég aljas dolog ezt az idézetet idecitálni, mert ez a Szentírás sátáni kiforgatása. Ezt a meggyógyított vak ember mondta Jézus kapcsán a hozzád hasonló farizeusoknak. De szerencsére mi keresztények tudjuk, hogy Isten a legnagyobb bűnösöket is meghallgatja Jézuson keresztül.

Hiszen Krisztus a Jópásztor, aki az egy eltévedt bárány keresésére indul. Ő maga mondta:

"Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek. ... Nem az igazakat jöttem hívni, hanem a bűnösöket."

Jézuson keresztül minden bűnös bizalommal fordulhat az Atyához.

2019. okt. 1. 22:23
 7/13 anonim ***** válasza:
26%

Pár igét kigyűjtöttem ezzel kapcsolatban még (hogy tényleg ne a lapos közhelyek szintjén maradjunk), és a kérdező is okuljon belőlük:

Jób 27:9 (Károli): "Meghallja-e kiáltását az Isten, ha eljő a nyomorúság reá?"

Jób 35:13 (HUN) "Mert a hiábavalóságot Isten meg nem hallgatja, a Mindenható arra nem tekint."

Péld 28:9 "Aki elvonja fülét a Törvény hallgatásától, az imája is utálatosság."

Ézs 1:15 (HUN) "És ha kiterjesztitek kezeiteket, elrejtem szemeimet előletek; sőt ha megsokasítjátok is az imádságot, én meg nem hallgatom: vérrel rakvák kezeitek."

Zsolt 66:18 (HUN) "Ha hamisságra néztem volna szívemben, meg nem hallgatott volna az én Uram." 

Jak 4:3 (SZPA fordítás) "Kéritek, de nem kapjátok meg, mert rosszul kéritek, azért, hogy vágyaitokra költsétek."

Péld 15:29 "Távol van az Úr a gonoszoktól; az igazak imáját hallgatja meg."

1Ján 3:22 SZPA "és amit csak kérünk, megkapjuk Tőle, mert megtartjuk parancsait, és azt tesszük, ami tetszik Neki."

1Ján 5:14 SZPA "Ez pedig a bizalom, amellyel iránta vagyunk: ha valamit az Ő akaratával összhangban kérünk, meghallgat minket;"

Zsolt 10:17 (HUN) "A szegények kívánságát meghallgatod, oh Uram! Megerősíted szívüket, füleiddel figyelmezel,"

Zsolt 34:16 (HUN) "Az Úr szemei az igazakon vannak, és az ő fülei azoknak kiáltásán;"

Ján 15:7 SZPA "Ha megmaradtok bennem, és amiket mondtam, bennetek maradnak, akkor kérjetek, amit csak akartok, és meglesz nektek!"

2019. okt. 1. 22:29
 8/13 anonim ***** válasza:

Isten nem kívánságteljesítő automata. Se imával, sem önkínzással, sem böjttel, sem megtéréssel nem tudod rávenni olyanra, amit nem akar. Sőt, szeret szórakozni az emberekkel, így lehet, hogy csak tesztel téged, hogy megadja-e. De lehet, hogy nem akarja megadni.

Kedves kérdező, kérdezd Istent, ő majd megvilágosítja az elmédet.

2019. okt. 2. 03:26
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

"Sőt, szeret szórakozni az emberekkel, így lehet, hogy csak tesztel téged, hogy megadja-e. De lehet, hogy nem akarja megadni."

Akkor is csak "szórakozik" ez a szadista elmebeteg szociopata istenke, mikor ártatlan beteg gyerekek életét veszi el?

2019. okt. 2. 09:28
 10/13 anonim ***** válasza:

Hetek óta?

Én már évek óta..

2019. okt. 2. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!