Ha négy felesége van valakinek, akkor parázna?
(1Mózes 2:24) 24 Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és egy testté lesznek.
(Máté 19:4, 5) . . ., 5 és ezt mondta: »Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és a kettő egy test lesz.«
(Efézus 5:30, 31) . . .. 31 „Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és a kettő egy test lesz.”
Nem a három négy vagy őt, hanem a kettő lesz egy testté.
Ez nem így megy. A világ működése nem ennyire primitív és egyszerű.
Ha én 100 emberbe vagyok szerelmes és mind a 101 embernek megfelel a 100 különálló kapcsolat, akkor már az érzelmekről beszélünk, nem tud ide férkőzni a paráznaság kérdése sem.
Ha valakinek négy felesége van, akkor igen, parázhatna…
Luci, azt kérdezed, hogy hány feleségünk lehet? Neked is egy (egyidejűleg) és nekem is egyszerre csak 1. Hidd el, elég az.
Tudod, mi a többnejűség legnagyobb büntetése? A sok-sok anyós.
Az embernek egy felesége, illetve egy férje lehet, erről egész egyértelműen tanít a Szentírás. Egyébként jellemzően az ókori civilizációkban monogámia volt elfogadott. Még a megengedőbb társadalmakban is csak egy törvényes feleség lehetett, mellette legfeljebb ágyasok.
Amúgy azt sosem értettem a poligámiát hirdető vallásokban, hogy miért csak a férfinak lehet több felesége. Egy asszony miért nem tarthat több férjet? Sajnos ezeknél a vallásoknál (iszlám, mormon, stb...) az is a probléma, hogy a nő egyszerűen tárgyként van kezelve, messze nincs egyenjogúság.
Jó, de előtte pedig nem voltak muszlimok :) Az iszlám vallást Mohamed alapította. Egyébként a muszlimoknál egy nőnek lehet 3 férje, vagy csak fordítva? ;)
A kereszténységben 4 feleség megengedett - ugyanúgy, mint a zsidóságban is.
Jézus sem törölte el ezt a törvényt, csak a püspököknek. Tehát még az alsóbb papoknak is megengedett a 4 feleség, a püspököknek 1 (és ajánlott is, hogy házas legyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!