Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Passzív öngyilkosság is...

Passzív öngyilkosság is öngyilkosság?

Figyelt kérdés

Tehát ha pl. nem törődsz az egészségeddel, nem eszel, nem iszol, nem csinálsz már semmit, csak hogy meghalj.

Ez milyen elbiralasban részesedik, hogy nem teljesited a kötelességeidet?

2019. szept. 26. 08:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%
Értem a témakört, akkor azt mondom nincs ilyen hogy passzív öngyilkosság, sem ilyen-olyanféle elbírálások, döntéseid vannak, indítékaid és tetteid, és attól "igazságos" az ítélet, hogy személyre szabott, vagyis minden egyes körülményt figyelembe vesz Isten, de elsősorban magad felett ítélsz, és nem Isten küld el valahova a halálod után. Nincs gyenge vagy erős hit, hit van, vagy nincs, és ezt nem befolyásolja semmilyen körülmény. Olyan ez mint a szeretet, ha van, akkor jóban rosszban, ha nincs, akkor meg sosem volt.
2019. szept. 26. 12:11
 12/20 anonim ***** válasza:
Igen.
2019. szept. 26. 12:12
 13/20 anonim ***** válasza:
Dobd ki azt a rohadť kereszténységet és akkor nem az.
2019. szept. 26. 12:15
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ém mosr 30 perc alatt ittam bő 1.5 dcl gint. Nem tudon, hogy megálljak-e.
2019. szept. 26. 18:12
 15/20 anonim válasza:
100%
Szerintem az életem az enyém. Hiszek Istenben, de az életem akkor is az én tulajdonom. Szabad akaratot kaptunk, vagyis eldönthetem, mit kezdek vele. Nagyon nem lenne szabad olyan előítéleteknek alávetni magunkat, amit egy Isten nevében emberek írtak, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy tömegeket irányíthassanak. Szerintem sem az aktív, sem a passzív öngyilkosság nem bűn önmagában, és ha valaki pokolra jut utána, inkább azért fog, amiket az öngyilkossága előtt elkövetett. Az ember nem egy pillanat, nem csak a halála, és ha Isten ez alapján ítélne meg minket, nagyot csalódnék. Isten is hibázik, bárki hibázhat, aki pedig nem érti, hogy a Biblia legtöbb része csak költői kép, az elvakult és bolond. Nem kell Isten nagyságát hirdetni, szerintem ha jó ember vagy életedben, nem számít, hogy halsz meg, vagy hogy hittél e benne egyáltalán. Uu...bocsánat ha elkanyarodtam a témától.
2019. szept. 27. 19:55
 16/20 tgt ***** válasza:
43%
Ha valami bűn ebben a nyomorúságos életben, akkor az öngyilkosság biztosan az. Egy öngyilkos legalább 4-5 embert magával visz a halálba, a saját családja életét pedig teljesen tönkreteszi. Az itt maradók soha nem tudják feldolgozni, hogy szerettük öngyilkos lett, egész életükben önmagukat okolják. Azokban a családokban, ahol valaki öngyilkos lett, több generáción át megnövekszik az öngyilkosságok száma. Szóval az öngyilkos a legalja ember, pont azokat bünteti, akik szeretik őt.
2019. szept. 27. 20:20
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

"Hiszek Istenben, de az életem akkor is az én tulajdonom."

Tévedsz.

"Szabad akaratot kaptunk, vagyis eldönthetem, mit kezdek vele."

Ez így igaz, csak akkor a pokolra kerülsz.

"Nagyon nem lenne szabad olyan előítéleteknek alávetni magunkat, amit egy Isten nevében emberek írtak, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy tömegeket irányíthassanak."

Ez igaz.

De van más ezen kívül? Olyan pl., amit az isten írt?

"Szerintem sem az aktív, sem a passzív öngyilkosság nem bűn önmagában"

De. Olvasd el a Bibliát.

"Az ember nem egy pillanat, nem csak a halála"

Ez igaz, és teljes ítélet lesz a Biblia szerint. Nem csak ez az egyetlen dolog dönt.

"Isten is hibázik"

A keresztényeké nem.

"aki pedig nem érti, hogy a Biblia legtöbb része csak költői kép"

Lehet, hogy az egész? Pontosan melyik része az, ami tutira igaz, és az istenről szól?

"Nem kell Isten nagyságát hirdetni"

Az egész Bibliának ez a lényege! Igazából semmi egyébről nem szól, csak erről!

"szerintem ha jó ember vagy életedben, nem számít, hogy halsz meg, vagy hogy hittél e benne egyáltalán"

Van benne valami, de a Biblia nem erről szól.

A fentiek miatt te nem vagy keresztény. Valami vegyes hited van.

2019. szept. 27. 20:45
 18/20 anonim válasza:
100%
Nem mondtam, hogy keresztény vagyok. Hiszek Isten léténen, teljesen megrendíthetetlenül, de a Bibli számomra azt mond, amit akar, ahogy az egyház is. A gondolkodásmódomat teljes mértékben elválasztom ettől, és igyekszek jó emberként élni, előítéletek és kegyetlenség nélkül. Ha a keresztények Istene a saját képére formált minket, akkor pedig hibázik ő is, dühös lesz, bosszút áll, megbocsát, szomorú lesz, rombol. A Bibliában erre egész sok példa van egyébként. A pokolban egyébként nem hiszek igazából, mivel logikátlan. Ha a sátán gonosz, miért kínozná, aki oda kerül, ha pedig kínozza, akkor nem gonosz, hanem egy kirendelt büntető. Na mindegy is...én semmit nem fogadok el megkérdőjelezhetetlen igazságnak, amit egy ember mond.
2019. szept. 27. 21:01
 19/20 anonim ***** válasza:

Akkor mi a búbánatos ... akármiből ... szerzel információt, ha a Bibliát egy az egyben elutasítod?

Közben meg mégiscsak onnan van az információd, merthogy erről az istenről más nem ír egy negyed szót sem első kézből.

Mondjuk a Biblia is másod... harmadkézi.

2019. szept. 27. 23:39
 20/20 anonim ***** válasza:

hétköznapi értelemben, nem. (de azért, hogy senkinek ne tűnjön fel valamennyi kötelezettséget teljesíteni kell)

vallási értelemben, viszont ugyan úgy gyilkosság.

2019. szept. 28. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!