Passzív öngyilkosság is öngyilkosság?
Tehát ha pl. nem törődsz az egészségeddel, nem eszel, nem iszol, nem csinálsz már semmit, csak hogy meghalj.
Ez milyen elbiralasban részesedik, hogy nem teljesited a kötelességeidet?
"Hiszek Istenben, de az életem akkor is az én tulajdonom."
Tévedsz.
"Szabad akaratot kaptunk, vagyis eldönthetem, mit kezdek vele."
Ez így igaz, csak akkor a pokolra kerülsz.
"Nagyon nem lenne szabad olyan előítéleteknek alávetni magunkat, amit egy Isten nevében emberek írtak, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy tömegeket irányíthassanak."
Ez igaz.
De van más ezen kívül? Olyan pl., amit az isten írt?
"Szerintem sem az aktív, sem a passzív öngyilkosság nem bűn önmagában"
De. Olvasd el a Bibliát.
"Az ember nem egy pillanat, nem csak a halála"
Ez igaz, és teljes ítélet lesz a Biblia szerint. Nem csak ez az egyetlen dolog dönt.
"Isten is hibázik"
A keresztényeké nem.
"aki pedig nem érti, hogy a Biblia legtöbb része csak költői kép"
Lehet, hogy az egész? Pontosan melyik része az, ami tutira igaz, és az istenről szól?
"Nem kell Isten nagyságát hirdetni"
Az egész Bibliának ez a lényege! Igazából semmi egyébről nem szól, csak erről!
"szerintem ha jó ember vagy életedben, nem számít, hogy halsz meg, vagy hogy hittél e benne egyáltalán"
Van benne valami, de a Biblia nem erről szól.
A fentiek miatt te nem vagy keresztény. Valami vegyes hited van.
Akkor mi a búbánatos ... akármiből ... szerzel információt, ha a Bibliát egy az egyben elutasítod?
Közben meg mégiscsak onnan van az információd, merthogy erről az istenről más nem ír egy negyed szót sem első kézből.
Mondjuk a Biblia is másod... harmadkézi.
hétköznapi értelemben, nem. (de azért, hogy senkinek ne tűnjön fel valamennyi kötelezettséget teljesíteni kell)
vallási értelemben, viszont ugyan úgy gyilkosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!