Ha valaki füvezik lehet keresztény?
Gyakran szoktam füvezni és ezáltal sok embert megismertem köztük keresztényeket is. Mindenki aki füvezik és közben keresztény azt állítja nincs azzal semmi probléma, hogy füvet szív és, hogy a biblia nem tiltja. Megkérdeztem a hitoktatás tanárom aki azt mondta nem lehet valaki keresztény aki füvet szív mivel a biblia tiltja de sajnos nem fejtette ki bővebben. Akkor ez hogy is van?
Én nem vagyok keresztény csak isten hívő szerintem állszentség ha valaki komoly kereszténynek tartja magát és közben füvezik. Érdekelne a ti véleményetek. Annyit kérek, hogy bővebben írjátok le a véleményeteket. :D
Már jó pár éve füvezek ugyanúgy beállok egy felestől mint régen, van olyan barátom aki 10 éve csinálja és nála is ez a helyzet. Ez nem igaz h idővel több kell. Egyébként embere válogassa ki mennyire tudja magát türtőztetni én például akármennyi időt kibírok, hogy ne szívjak mert letudom foglalni magam és nélküle is boldog vagyok nekem a fű csak egy plusz mint másoknak a sörözés. Hozzátesz a beszélgetéshez és ha netán rossz kedvem van néhány órára boldoggá tesz es megnyugtat utánna tisztább fejjel tudok hozzá állni a problémákhoz és könnyebben megoldom őket. Nem várom el, hogy megértsétek mert ahhoz használni kell jó társaságban jó cuccot. Csak annyit kérek még nem látjátok az érem másik oldalát ne ítélkezzetek mert mi nem a be herbálozott ciganyok vagyunk. :D
Én csak az alapján írok amit hitoktatás órán tanulok amit a tanár mond mindig is jártam hitoktatásra mivel érdekel a keresztények nézete. De ha nem is a tíz parancsolat szerint éltek hanem az erkölcsi nézeteitek szerint. És ha az eggyik ember szerint isten bünteti a füvezést a másik szerint nem akkor mi van? Bünteti tiltja vagy nem? Én csak azt mondom, hogy a keresztények ahogy észrevettem maguknak szabják meg mi jó és mi nem, ezert nem értem az egészet.
" keresztények közt ennyire sokan más véleményen vannak pedig ha már konkrét parancsolatok szerint éltek megkellene beszélni "
A BTK. is elég konkrét,mégis mindenkinek megvan a maga sajátos véleménye a törvénytelenségről és rosszabb esetben ezt gyakorolja is. Az ember ilyen,hiába vannak konkrét utasítások,egyet nem tudsz mutatni,aki bárhol is maradéktalanul betartaná,mindenki megy a feje után. Nem értem,hogy egy keresztény miért ne tehetne így,hiszen ő sem szűnt meg embernek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!