Ha vallásos vagyok, de ma éppen nem szeretnék vasárnapi szentmisére menni (mert fáradt vagyok, nincs kedvem kimozdulni a házból. ), akkor azt kiválthatom egy jótéteménnyel?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy szentmise helyett segítek egy másik embernek, jót teszek vele stb.2019. szept. 8. 10:15
11/21 anonim válasza:
Meditálj egyet. Adj hálát benne.
Ennyi.
12/21 anonim válasza:
Hálát adok [önmagamnak] hogy megszabadultam a kereszténységtől. Ámen.
13/21 anonim válasza:
Nem.
A szentmisehallgatást csak akkor lehet kiváltani jó cselekedetekkel, ha elháríthatatlan akadály gátolt a misén való részvételben.
Azt, hogy fáradt vagy, nem nevezném annak. Feltéve, ha nem az egész éjszakai munkától vagy fáradt. A nincs kedvem kimozdulni-ról ne is beszéljünk.
14/21 tgt válasza:
Katolikusoknál ez bűnnek számít és nem lehet kiváltani jótéteménnyel.
15/21 anonim válasza:
5: van, aki minden napot megszentel. Kár, hogy nálatok egy napból áll a megszentelés.
16/21 anonim válasza:
15 most mindenképp kötözködni akarsz, rendben, egészségedre. A kereszténységben a vasárnap a feltámadás napja, azt ünneplik. Az orosz nyelv őrzi is ezt,
vasárnap = Bоскресенье [ejtés:voskresen'ye] szó szerint = Feltámadás
17/21 anonim válasza:
Szia,
Egyetértek a 10-el, ha tényleg nagyon fáradt vagy. Egyébként ha jól tudsz angolul akkor itt online tudsz nézni miséket élő közvetítéssel, időpont alapján:
Kedves üdv.
18/21 anonim válasza:
16: nem kötözködtem, a Bibliából idéztem, de nem csodálkozom rajta, hogy nem ismered.
19/21 anonim válasza:
"a Bibliából idéztem" - nem látom, hol? én idéztem Mózes 3. parancsolatát. Ne csodálkozz #18 egyébként, nem ismerek semmit, hülye vagyok, írásban adom. Megnyugodtál?
20/21 anonim válasza:
Parancsolj: Ez az egyik napot különbnek tartja a másik napnál, az pedig egyformának tart minden napot: mindegyik legyen bizonyos a maga meggyőződésében. (Róm 14)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!