Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért teremtett (lelketl...

Isten miért teremtett (lelketlen) állatokat?

Figyelt kérdés

Mi az állatok funkciója és miért őket teremtették előbb? (rengeteg állat sosem fog látni embert sem).

Direkt volt a sorrend, vagy véletlen?

2019. szept. 1. 21:41
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Honnan szedted ezt a hülyeséget, hogy az állatnak nincs lelke? Egy tengeri szivacsnak nincs, de azért egy emlősállat már megüti egy kiscsoportos óvodás vagy egy értelmi fogyatékos tudatszintjét. Nyilván filozófiai disszertációt egyik sem fog készíteni, de az ennivalóját kiköveteli magának.
2019. szept. 2. 02:12
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, de ennek alapján hol a határ? Oké, a tengeri szivacsnak nincsen lelke, az csak egy szivacs. És egy medúzának van lelke? Vagy egy polipnak? vagy egy rájának? Vagy csak az emlősöknek lenne lelke? Mi alapján lehet eldönteni, hogy melyik állatnak nincsen lelke, és melyiknek van?

2019. szept. 2. 06:40
 23/26 anonim ***** válasza:

Nem társat. Nem ezt akartam ezzel mondani. Nem a szabad akaratról és a választás megadásáról írtam, hanem a folyamatról, hogy hogyan jutottunk eddig. Nyilván vicceltem az évmilliárdokkal, de tényleg úgy gondolom nem számít mennyi, mert valószínűleg az egész egy pillanat alatt történik, és még nem vagyunk "készen" bár úgy érezzük készek vagyunk rá, hogy készen legyünk, és ettől van a fájdalom meg a nyomor.

Sokan leírták már, Isten ringat és mi ringatjuk Istent. Nem udvari személyzetet teremtett a királyságának, nem is másik istenséget. Talán tényleg gyermekfélét, de mi így együtt vagyunk vagy leszünk azok, nem tudom. Olyan ez, mint mikor sír a csecsemő és nyugtatod. Olyankor nem csak őt nyugtatod, hanem magadat is, és mindenki mást, hogy minden rendben. Minden így van rendben, pedig mindenki nyugtalan, mert senki sem lehet biztos ebben. Hogy majd elmúlik ha fáj, hogy a sötétben nincs mitől félj, hogy valaki mindig szeret majd. Ilyeneket mondunk este ha sír. Akkor is ha közben félünk a sötétben és nem múlik a fájdalom, ott egyedül a szobában.

2019. szept. 2. 09:56
 24/26 anonim ***** válasza:
Nem mind1 a sorrend?
2019. szept. 2. 13:28
 25/26 A kérdező kommentje:
Nem mindegy. Állatokat az embernek teremtett vagy később jött rá, hogy az is kell neki.
2019. szept. 2. 14:26
 26/26 anonim ***** válasza:

És miért teremtett "lelketlen" embereket?

Pl. Hitler, Sztálin, stb. csak a nagyokra gondolok, de mennyi szörnyszülött volt még és van...

2019. szept. 3. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!