Isten miért teremtett (lelketlen) állatokat?
Mi az állatok funkciója és miért őket teremtették előbb? (rengeteg állat sosem fog látni embert sem).
Direkt volt a sorrend, vagy véletlen?
A válaszod alapján vagy letéphetem a fejét egy kutyának, mert csak egy robot. Vagy Isten olyan lényeket teremtett, amik örökre elvesznek, múlandóak. Fájdalmas emlékeket hoznak magukkal. Reménytelen sóvárgást egy szerettünk után.
Legalábbis jobb nem a szívünkbe zárni a vacsorát, mert a közös sorsunk a búcsú.
Tehát ezek az állatok csak eldobható játékok vagy mindig kísérteni fog a hiányuk.
#7 Nem, Isten egy önműködő rendszert indított el, amiben minden mindennel összefügg. Az állatok nem keresik önmagukat mert mit tudom én hány milliárd évvel másabbak mint az ember. Bármerre fejlődhettünk volna. Nem mindig másabb kakasfejet vágni mint kutyát enni, ez az ember-állat kapcsolati minőségén múlik. Isten nem gyártani akart hanem teremteni.
Mondjuk ha szeretnél egy világslágert kiadni akkor összeszeded hozzá a megfelelő szakembereket és meg fogják tudni írni neked tényleg jóra, minden szempontból megfelelne, és "magától" sláger lenne mert mindenkinek tetszene. De a teremtés, az egy másféle alkotói folyamat, ott megengeded, hogy a mű kivegye belőled amire neki van szüksége. Nem tudod pontosan hogyan és mi lesz belőle, de mélyre kell alászállni, mondhatni a poklokra, és egy pillanatra engedni, hogy megöljön. Abból a bizalomból születik, hogy meghalnál hogy éljen, és ő szeret annyira, hogy élni tudna érted. Szóval Isten nem egy fejlett majmot akart, hanem hagyta, hogy valamiből valamilyenné legyünk. Békafélék is lehettünk volna, végülis mindegy lenne. Biztos érzed a különbséget a tökéletesre szerkeszrett, szépen megkomponált, és a törékeny érzelmi állapotból íródott dalok között. Szerintem Isten tényleg magának alkotott, a saját kedvére, de magából tette ezt.
Amiket kérdezel azt meg mind nem tudjuk, hogy mi a lélek, mi a személyiség, a tudat, hol kapcsolódik és melyik mihez, nem is tudom már hányezer éve fejtegetik. De már vannak rá elképzelések, ahogy voltak 5 ezer éve is. :) Lehet nekünk is kell ehhez néhánymillió év, mert hiába értjük meg azt ami számunkra értelmezhető, ha van ami kívül esik az értelmünkön. De hamar elrepül az idő, én pl észre sem vettem az eddigi sokmilliárd évet.
#17 erről egy vérben ficánkoló arcnélküli "ember" jutott eshembe, akinek gőzőlög a bőre és rémülten azért könyörög két-három csuklás között, hogy csak öljem meg, csak csináljam már.:'(
Isten talán egy festő lenne, aki csak úgy összegyűri a művét, ha nem sikerült? Vagy még fenyeget is?
#17 közben megértettelek. Ő nem robotokat akart, hanem társakat. De miért kellet ehhez fájdalom és halál?
Mondd, amúgy te hány éves vagy?:D
Olyan titokzatos volt az utolsó megjegyzésed, minta már több kort is mégéltél volna.:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!