Vannak rejtélyes halálesetek a Jehova tanúi körül? Pl. Kiugrás (kilépés) utáni öngyilkosság, furcsa halál. A másik kérdés, hogy tudok-e olyanról beszámolni, hogy mert szektaelhagyók voltatok, megfélemlítésből követtek, üldöztek?
"Ha örül,hogy megszabadult akkor miért csatlakozott"
Úgy bírom,mikor valaki annyira próbálja az áldozatra lőcsölni a felelősséget,hogy már a saját tantételeit is elfelejti. Gondolom hallottál már olyanról,hogy a szülő a gyereket akarata ellenére hordja gyülibe,mert ugye az a gyerek döntésképtelen és addig a szülő felel érte a nagyságos jehova előtt. Bazira nem önszántából van ott az a gyerek,de vajon hogy reagálnátok,ha el sem menne,vagy csak felállna és kimenne onnan? Megtehetné ezt? Mert akkor beszélgethetünk "minek csatlakozott"-ról,de ha gyakorlatilag kényszerítve van,akkor igen gusztustalan rátolni az egészet.
Bizony igy van,ahogyan Rachel leirta.
Az anyámat a hűlye nagyanyám egyszer nadrágszíjjal véresre verte amiért ellógta a programot 15 éves korában.
Akkor még nem volt olyan,hogy szaladtak a gyáműgyhöz.
Ha valóban történt ilyen, az gyalázat, ilyet nem szabad csinálni. A gyermeket érvekkel kell nevelni, amihez a szülői példamutatás elengedhetetlen.
Aki igy neveli a gyermekét, az nem értette meg Isten szavát. Egyébént pedig az biztos, hogy egyedi eset, mert ilyet nem tesz mindenki. Ezért nem lehet ráhúzni a vizelepedőt, az őszinte, tisztaszivű testvérekre.
"Ezt kivülálló nem tudja megitélni, mert nem ismer minden részletet ami történik, csak azok akikre tartozik. "
Pont ezért nem értem, hogy amit Isten nem ítél halálos bűnnek, azt a Bibliában nem szereplő egyének (felvigyázó, ez a szó ugye nincs benne, ahogy a vezető testület sem és a Szentháromság) hogy mondhatják, hogy az. Nem is tudom minek nevezzem. Talán a megalománia jó szó rá.
Egyének ,személyek vannak megváltva. Csoporthoz valo tartozas nem oszt nem szoroz üdvösség szempontjából.
Borzasztó hogy emberek elhiszik ha nem őrbódé tagok akkor nem is tartozhatnak Isten - hez.
a jehova vének és vezetők azok GYILKOSOK!
ez nem lehet még kérdes sem.
gyilkolni NEM CSAK FIZIKAILAG LEHET!
amikor a családokat ELVÁLASZTJÁK,SZÉTVÁLASZTJÁK az a vérszerinti család tagokra GENERÁCIÓKRA , gyilkolásként hat!
ha ezeket a mocskokat a törvény börtönbe zárná örökre még az sem lenne elegendő büntetés a számukra.
én azt tudom sokat közülük életben sem hagynék, de sajnos a törvény az törvény, szinte mindent megenged nekik mert kitudnak bujni alóla. isten meg engem nem érdekel hogy mit szól ezen hozzáállásról vagy ki ítél el miatta , mert nem vele van az elszámolni való.
a KÁROKAT ELSZENVEDETTNEK JOGA HOGY MEKKORA KÁRNAK tudja be és senki de senki másnak még ISTENNEK SEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!