Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem hiszek már istenben. :-)...

Nem hiszek már istenben. :-) Miért nem képesek elfogadni egyesek ezt?

Figyelt kérdés
2019. aug. 28. 12:28
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Ezek semmit sem bizonyítanak. A pirítós kenyéren is látták már Jézus arcát, ilyen gyerekes módon üzenne Isten?

Érdekes módon 13,8 millárd évre vissza tudtuk tekerni a Világyetem történetét, és ott Istennek nyoma sincs.

2019. aug. 28. 21:00
 22/35 anonim ***** válasza:
20%

"Ezt a vallásos maszlagot éveken át hallgattam hetente a gyülekezetben. Butaság az egész."

Ahogy az előbb írtam :Jogod van elfogadni,vagy nem elfogadni.Ez a te döntésed.De nagyon érdekelne hogy miért hagytad ott a gyülekezetedet?Miért írtad azt,hogy nem hiszek már Istenben?

2019. aug. 28. 21:02
 23/35 anonim ***** válasza:
30%

Ok, elfogadjuk, hogy már nem hiszel. Gyerek voltál, felnőttél, ok. Szuper, nagyszerű.

Majd középkorú leszel, megöregszel, és meghalsz. A földi életed vége után pedig az Isten ítélete vár Téged is, ha hiszel, ha nem. Egyszer élünk, azután pedig az ítélet.

Lehet ezen nevetni, de a nevetőket is megítéli az Isten.

A hitetlenséged Benned öli meg az Istent. De Ő a mennyben lakozik, ott nem csomagol össze, hogy jaj Kovács Panni (nevezzünk így) fórumozó nem hisz bennem, nincs már rám szükség! Nem! A világegyetem rendjét fenntartja, ebben a rendben van kijelölt hely a hitetlenek számára is:

a halál után a pokol, majd a második halál után a tüzes tó, a gyehenna.

A pokol a Föld gyomrában van. Arról már hallottál ugye, hogy meleg van a Föld közepén, a kéreg alatt, magma, meg ilyenek. Ezek alatt van a pokol a hitetlenek számára. Oda nem testben mennek le, hanem a lelkük és szellemük, a láthatatlan részük a meghalt embereknek.

Egy Istentől rendelt időpontban meg fog történni minden testnek a feltámadása. Ez nem azért van, mert egyes temetőkben kiírják, hogy "Feltámadunk!". Hanem mert Isten ezt így rendelte. Feltámadnak a hitetlenek is, és a hívők is, mindenki. Az Isten ítéletét testben kell majd mindenkinek átélnie, annak következményeivel együtt.

2019. aug. 28. 22:36
 24/35 anonim ***** válasza:
83%
Honnan tudod, hogy nem Ozirisz mond feletted ítéletet az Igazság Tolla által? Amut, a Pusztító a magad fajta hitetlenek lelkét falja fel.
2019. aug. 28. 22:38
 25/35 anonim ***** válasza:
21%

Olvastad már a Bibliában Sirák fiának könyvét? Csupa olyan hasznos tanácsok vannak benne hogy pl hogyan tudunk bölcsek lenni. Nem azért íródott a Biblia hogy az emberek jót nevessenek rajta, hanem azért, hogy tanácsokkal, példákkal segítsen hogy tudunk boldogan élni Isen segítségével, hogyan tudunk kisebb/nagyobb hibákat elkerülni.

Te el tudod fogadni ha más viszont hisz ?

Lehet azért nem tudják elfogadni mások hogy te nem hiszel, mert lehet hogy másokkal több olyan dolog is történt, több olyan megtapasztalás ami által ráeszméltek hogy igenis , Isten létezik.

Szerintem az is érdekes hogy azok az ateista tudósok akik a torinói leplet vizsgálták , mind megtertek.

2019. aug. 28. 23:04
 26/35 anonim ***** válasza:
50%
Mert aggódnak érted. Függetlenül attól, kinek van igaza, aki hívő és szeret téged, az természetes hogy aggódik.
2019. aug. 29. 08:50
 27/35 anonim ***** válasza:
84%

" Tehát aki nem hisz istenben, az szellemi öngyilkosságot követ el?

Már értem, miért mondják a hívőkre, hogy elmebetegek. Egy részük (pl. te) biztosan az. Át sem gondolják a szavaik súlyát.

Isten pedig nem létezik. A vallások istenei legalábbis biztosan nem. Azok emberi kitalációk. "

Én meg azt értem,hogy a kérdésed csak provokáció. Eleve mi értelme olyan dolgot kérdezni,amit mi biztosan nem tudhatunk,mert esetleg az ismerőseiddel vagy azokkal az egyesekkel kellene megvitatnod,akik állításod szerint nem fogadnak el. Én sem hiszek,nálam is volt,aki nehezen fogadta el és lám,megbeszéltem VELE,hogy miért és nem jöttem vernyákolni idegen embereknek,hogy aztán meg még meg is sértődjek,hogy az én nézeteimmel ellentétes válasz érkezett. Ennek a kérdésnek még a majom is látja,hogy semmi értelme azon kívül,hogy leírhasd ide,ki mennyire elmebeteg.

2019. aug. 29. 13:11
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt a vallásos maszlagot éveken át hallgattam hetente a gyülekezetben. Butaság az egész."

Ha annyira zavar a vallásos maszlag,akkor miért írsz ki egy -még mindig értelmetlen- kérdést a VALLÁS kategóriába. Ez olyan,mintha egy kismama siránkozna a terhességmegszakítás témakörben,hogy őt mennyire zavarja az abortusz téma. Hát akkor ne menj oda bakker. Mire számítottál a vallás kategóriában,ha nem "vallásos maszlagra"? Tehát összegezzük: kiírtál egy olyan kérdést,amire csak az illetékesek tudhatják a választ. Kiírsz egy kérdést a vallás kategóriába és felháborodsz,hogy hát vallásos válaszok jönnek. Kiírsz egy kérdést,mikor semmi célod vele,nem akarsz megtudni semmit,nem akarsz elgondolkodni semmin,csak -ismét felháborodva,hogy vallásos válasz jön egy erre a témára kijelölt helyen- kijelented,hogy butaság az egész. Röviden a kérdésed arról szól,hogy te promózd az aktuális világképed és a véleményed,de közben nehogy ám itt vallásos maszlagokkal fárasszanak. Minek vagy itt?

2019. aug. 29. 13:21
 29/35 KZitus ***** válasza:
25%

28-as

Egyet értek veled!

...és figyeld meg a kérdező stílusát!!!

2019. aug. 31. 17:43
 30/35 anonim ***** válasza:
47%

Zsolt. 14,1

Azt gondolja magában a bolond, hogy nincs Isten! Romlottak és utálatosak tetteik, senki sem tesz jót.

Az ÚR letekint a mennyből az emberekre, hogy lássa, van-e köztük értelmes, aki keresi az Istent?

Mindnyájan elfordultak tőle, egyaránt megromlottak. Senki sem tesz jót, egyetlen ember sem.

2019. szept. 22. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!