Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem hiszek már istenben. :-)...

Nem hiszek már istenben. :-) Miért nem képesek elfogadni egyesek ezt?

Figyelt kérdés
2019. aug. 28. 12:28
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
81%

"nincs indoklás, így nulla pont, egyes"

Elég magától értetődő a dolog, de oké.

1. Semmivel nem bizonyítja a létét.

2. Állítólag irat egy könyvet, amit úgy kell összeválogatni és ami annyira nem egyértelmű hogy sokszor még a számtalan felekezeten belül sincs egyetértés a jelentésében.

3. Mindezek ellenére lazán a kárhozatra küld, ha nem hiszel benne.

"Tehát indkirekte azt írod, hogy ha a Biblia tökéletesen magyarázná, h mégis miért történtek ezek úgy ahogy, akkor az meg bizonyítja Istent"

Nem. Azt mondom hogy a Biblia nem csak hogy a valósággal összeegyeztethetetlen, de még saját magának is ellentmond.

Értelmezd is, amit olvasol!

2019. aug. 28. 13:49
 12/35 tgt ***** válasza:
72%
Kérdező: Ha nem tudsz hinni, akkor nem kell hinned. Istent biztos nem zavarja. Élj szép, igaz, tisztességes életet, legyél jó ember, toleráns és szeretetteljes, ez a lényeg. És legyél elnéző a vallási fanatikusokkal, akik butaságokat beszélnek és a szellemi halált vizionálják neked.
2019. aug. 28. 13:50
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Ez a te életed, a te döntésed. Ha te ateistaként érzed jól magad, akkor hajrá, üdv köztünk.

Egy értelmes hívő (!) ezt tudomásul veszi és tiszteletben tartja a döntésed. Az olyan fanatikusokkal, mint a 32%-os és a kérdésedben említett egyesekkel ne törődj. Hadd járjon a szájuk.

2019. aug. 28. 15:46
 14/35 A kérdező kommentje:

Jó, tegyük fel, hogy a Biblia igaz.

Ezeket olvasom benne:

- a szamár megszólal

- a víz borrá változik

- egy embernek angyalok visznek ennivalót

- stb...

Tényleg azt várja el isten, hogy higgyem el ezeket a dolgokat, amiken már csak az értelmesebb ókoriak is csak nevethettek? Tacitus szerint az egész kereszténység babonaság... (Mondja ő, akinek az idejében az apostolok csodákat tettek állítólag)

Eszerint Isten azért ítélne el, mert nem vagyok elég hiszékeny?

Ha ő tényleg egy bölcs isten, miért kellett egy mesekönyvet sugallmaznia? Vagy ha már mindenképpen mesekönyvet akart adni, miért nem csak félig lett az, a másik fele szólhatott volna a 20-21. századi racionalista embernek, amiben logikus dolgok lettek volna.

Ez az egész paradoxon.

A Biblia nem isten szava. Isten pedig egyszerűen nem létezik.

Nem hiszek benne!!!!

2019. aug. 28. 16:24
 15/35 KZitus ***** válasza:
0%

14-es kommented

"Jó, tegyük fel, hogy a Biblia igaz." - hát ez attól függ kinek hiszel! Ha a Bibliának hiszel, ami a 2Timóteusz 3:16-ban van írva, akkor igaz. Ha azoknak hiszel akik támadják a Biblia ihletettségét, akkor nem hiszel, vagyis nem igaz!

Ezt magadnak kell "kikutatnod". Senki sem teheti meg helyetted.

Isten SOHA nem várta azt az embertől, hogy "vakon" higyjen benne, mert csak! Sőt több helyen is arra kér, hogy keressük őt. De nem bujkál ám előlünk, sőt:"„Keressétek az Urat mindnyájan e föld alázatosai, a kik az ő ítélete szerint cselekesztek; keressétek az igazságot, keressétek az alázatosságot: talán megoltalmaztattok az Úr haragjának napján!” Sofóniás 2:3. Figyeld meg kérlek, milyen embereket szólít meg a Teremtő.

és: „keressék Istent, ha kitapogathatnák és valóban megtalálnák őt, noha valójában nincs messze egyikünktől sem”. — Csel 17:27.

"Eszerint Isten azért ítélne el, mert nem vagyok elég hiszékeny?" - ha nem hiszel Istenben, miért gondolod azt, elítél tégedet? Ez ellentmondás.

"Ha ő tényleg egy bölcs isten, miért kellett egy mesekönyvet sugallmaznia?" - ha nem érted a Bibliát, miért nevezed mesekünyvnek? Ha olyan ember leszel, mint amilyeneket a Sofóniásban megszólít Isten, akkor minden szavát meg fogod érteni, mert Ő személyesen segít neked hatalmas erejével, a szellemével.

Légy óvatos, és tegyél róla ne rajtad teljesedjen ez a negatív bibliai prófécia: „A gonosz az ő fölényességében nem tudakozódik; ez minden gondolata: »Nincs Isten«” Zsoltárok 10:4.

A kérdésedben azt írod, nem hiszel MÁR istenben. Ebben van némi bizonytalanság, azt sejtteti, valamikor talán hittél.....?

Mi történt?

2019. aug. 28. 18:29
 16/35 A kérdező kommentje:

Kzizus-nak:

"hát ez attól függ kinek hiszel!"

->Senkinek nem hiszek. A hit a vallásosok műfaja nem az enyém.

"Ezt magadnak kell "kikutatnod""

->Úgy vélem, megtettem, ezért van véleményem.

"Isten SOHA nem várta azt az embertől, hogy "vakon" higyjen benne, mert csak!"

->Pedig lehet, hogy mégis így van. Isten semmiféle egyértelmű jelet nem az a létezéséről. A világot pedig Isten nélkül is tudjuk magyarázni, szükségtelen őt feltételeznünk. Ez pedig ellette szóló érv.

"ha nem hiszel Istenben, miért gondolod azt, elítél tégedet? Ez ellentmondás."

->Az egy feltételes kijelentés volt, válaszolva a 32%-os agymenésére.

"ha nem érted a Bibliát, miért nevezed mesekünyvnek?"

->Sokkal jobban értem a Bibliát, mint hinnéd. Ezért tartom mesekönyvnek. A történetek nagy része fiktív, példázat. Rúth vagy Eszter könyvéről pl. még a szakértők is azt állítják, hogy kitalált.

"Légy óvatos, és tegyél róla ne rajtad teljesedjen ez a negatív bibliai prófécia"

Szerintem inkább neked kellene óvatosnak lennes Kzitus! Az Őrtorony szervezet ugyanis itt-ott meghamisította a Bibliát. Mit is mondd a Jelenések vége azokról, akik belenyúlnak "Isten szavába"? Rémlik? Másrészt nem vagyok gonosz. Nincs bizonyíték Isten létezésére, ezért nem fogom ténynek venni a létezését. Meg különben is, eléggé be van szűkülve a tudatod. Ha van Isten miért pont a keresztények istene az? Miért nem a bantu négerek istene? Vagy egy olyan isten, aki mentes mindenféle vallás istenétől?

"Ebben van némi bizonytalanság, azt sejtteti, valamikor talán hittél.....?

Mi történt?"

->Az, ami veled még nem történt meg: felnőttem.

2019. aug. 28. 18:45
 17/35 anonim ***** válasza:
2019. aug. 28. 19:10
 18/35 anonim ***** válasza:
YouTube-ön több rengeteg videó van fent hogy pl a felhőből kirajzolódik egy Jézus arc , kereszt van az égen , Szűzanya alakot látni stb ... szerintem ezek nagyon érdekesek és elgondolkodtatóak. Nem azt mondom hogy biztos hogy egyik sincsmegszegkesztve de tuti hogy nem az összes! Ha gondolod, nézz utána ! :)
2019. aug. 28. 20:23
 19/35 anonim ***** válasza:
0%

"Tényleg azt várja el isten, hogy higgyem el ezeket a dolgokat, amiken már csak az értelmesebb ókoriak is csak nevethettek? "

"Eszerint Isten azért ítélne el, mert nem vagyok elég hiszékeny?"

Róma levél 6/23

Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.

A Bibliának a legfőbb üzenete az,hogy Isten kimunkálta a mi megváltásunkat,lehetőséget biztosítva ezzel minden embernek(MINDAZOKNAK AKIK ELFOGADJÁK) hogy Jézus Krisztus keresztáldozata miatt bünei eltöröltessenek.Nincs más út a bünök eltörlésére Isten előtt.

Az Atya Isten az örök üdvösség szerzője,aki úgy szerette a világot,hogy az egyszülött Fiát adta érte váltságdíjként.Halála engesztelést szerzett a világ bűnéért, eltemették, test szerint feltámadt, felment a mennybe, ahol most főpapként közbenjár értünk,Jézus, a Messiás meghalt a bűneinkért, a Szentírás szerint, helyettes áldozatként; úgyhogy mindenki, aki hisz Őbenne, megigazult, de nem az ember által végrehajtott igaz cselekedetek révén, hanem az Ő tökéletesen igaz volta és engesztelő vére által.

Természetesen mindenkinek joga van hinni vagy nem hinni elfogadni vagy nem elfogadni a megváltásunk ingyen kegyelmi ajándékát.De miért is kellene meghalnunk a mi büneinkben mikor Isten gondoskodott a mi megváltásunkról.

János evangéliuma 6/40

Az pedig annak az akarata, aki elküldött engem, hogy mindaz, aki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámasszam azt azt utolsó napon.

2019. aug. 28. 20:53
 20/35 A kérdező kommentje:

Ezt a vallásos maszlagot éveken át hallgattam hetente a gyülekezetben. Butaság az egész.

2019. aug. 28. 20:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!