Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sokan miért nem látják, hogy...

Sokan miért nem látják, hogy csak a szeretet a lényeg?

Figyelt kérdés

Ne menjünk bele extrém és komplex helyzetekbe, de még ott is igaz, hogy csak a kollektív jó megteremtése a cél.

Én ezt vallom, ez az én vallásom egyik alapja. Sokan, főleg akik vallásosak és a csapból is ezt a tanítást kéne észre vegyék, hogy lehetnek... ilyenek??

2019. aug. 28. 11:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%

"Nem a szeretet a lényeg, hanem Isten! Isten pedig az örök mérték!"

Igen, de Isten az abszolút szeretet is. Ha Isten a mérték, akkor a szeretet a mérték

2019. aug. 28. 12:43
 12/19 anonim ***** válasza:
16%

"1#, 2#, Minden a szeretetben létezik. A ti szeretet definíciótok naaaaagyon picike."

Ez a te állításod, de attól, hogy sokszor leírod még nem lesz igaz.

2019. aug. 28. 12:43
 13/19 anonim ***** válasza:
60%
Meg még az is kérdés,mit értesz szeretet alatt. Mert sokaknak a nyálas,csöpögős majomszeretet a szeretet. Megint sokaknak a szerelem mámora és amikor ez a mámor elmúlik,meg vannak ijedve,hogy hát nincs már szeretet,pedig van,csak az épp nem rózsaszín buborékot jelent.
2019. aug. 28. 13:01
 14/19 tgt ***** válasza:
64%
A szeretet a lényeg, de az nem olyan egyszerű. Sokféleképpen lehet szeretni, és ha nem jól szeretünk, ártani is tudunk. Szóval ez igen bonyolult dolog.
2019. aug. 28. 13:54
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
Lehet, h a kérdező az agapéra gondolt;)
2019. aug. 28. 14:35
 16/19 KZitus ***** válasza:
15%

Szia

Igazad van, minden jó tettünk mozgató rugója a SZERETET. Krisztus is azt mondta, hogy a követőit ez a tulajdonság fogja jellemezni, amely tettekben nyílvánul meg. Pál szeretet himnusza pedig minden időben aktuális és nem hagyhatunk fel a fejlesztésével önmagunkban: " A szeretet soha nem múlik el. De a prófétálás vagy a nyelveken szólás ajándéka, és az, hogy valaki csoda útján ismeretet kap, meg fog szűnni. 9 Mert van ismeretünk, de az részleges, és prófétálunk, de az nem teljes. Amikor viszont megérkezik, ami teljes, meg fog szűnni, ami részleges. Amikor gyermek voltam, úgy beszéltem, mint egy gyermek, úgy gondolkodtam, mint egy gyermek, és úgy érveltem, mint egy gyermek. De most, hogy férfi lettem, elhagytam a gyerekes jellemvonásokat. Jelenleg ugyanis homályos körvonalakban látunk, mintha fémtükörbe néznénk, de akkor majd tisztán* látunk. Jelenleg részleges ismeretem van, de akkor majd pontos ismeretem lesz, mint ahogy Isten is pontosan tudja, milyen vagyok. Most azonban megmarad ez a három: a hit, a remény és a szeretet. De ezek közül a legnagyobb a szeretet." 1Korint.13:8-13

2019. aug. 28. 18:48
 17/19 anonim ***** válasza:
65%
Amikor a szeretetről beszélnek, az emberek gyakran elfelejtik, hogy először is a Teremtő Isten iránt kell szeretetet éreznünk, másodsorban a többi ember iránt. Ez azt jelenti, hogy törekednünk kell úgy élni, ahogyan azt Isten elvárja, ugyanúgy, ahogy egy kisfiú is szeretne az édesapja kedvében járni a viselkedésével.
2019. aug. 30. 14:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

A szeretet a lényeg de az ember természete megromlott, így nem tudja szeretni "felebarátját mint önmagát". A jó és rossz tudásának világában élünk, Isten nélkül, mert ezt választottuk, a Sátán tanácsára.

Az utópia, hogy a földi paradicsom megvalósítható lenne, bármilyen rendszert, eszmét találunk ki, az emberi tényező elrontja, mert mindig lesznek akik kijátsszák. A világ csak akkor fog megváltozni, amikor Jézus eljön másodszor, dicsőséges Királyként. "De újra eljön dicsőségben, ítélni élőket és holtakat, és országának nem lesz vége".

2019. szept. 1. 11:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Mert az életben lezajlott rossz dolgokat és bizonytalanságot a szabályokkal akarják kompenzálni. Viszont a szeretet kimarad.
2019. szept. 13. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!