Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Benne lehet így maradni egy...

Benne lehet így maradni egy párkapcsolatban?

Figyelt kérdés
A párommal már 4 éve vagyunk együtt, és tényleg nagyon szeretjük egymást, jóban-rosszban kitartottunk egymás mellett. Én a kapcsolatunk 3. évében megtértem (előtte is jártam rendszeresen templomba, de nem igazán érdekelt), így felvetődött bennem pár kérdés ezzel kapcsolatban. Eddig éltünk szexuális életet, de mikor őszintén megmondtam neki, hogy nekem ez lelkiismeretfurdalást okoz, és várjuk már meg azt a max 1-1,5 évet, minden probléma nélkül beleegyezett. Ezt nem igazán értettem, mert mindig azt mondta, hogy ez legalább olyan fontos dolog, mint a lelki érintkezés, a kedveskedés. Vajon tud szeretni ennyire egy "ateista", hogy ilyen feltételekkel folytassa a kapcsolatunkat? Ráadásul most úgy néz ki, hogy 2 év mire oltár elé tudunk állni anyagi okokból kifolyólag. Mióta megtörtént a megtérésem, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, és örülök, hogy végre jó kezekbe került az életem, de ezzel egyidejűleg elkezdtem a páromért és a kapcsolatunkért aggódni. Nem ateista, sőt minden vasárnap jár velem, támogat...de valahogy sose beszél magától róla, és nem tűnik úgy, hogy megérintené az ige. Természetesen nem akarom neki erőltetni a dolgot, szerintem az visszás, és mindenkinek magának kell megtalálni az útját. De aggódom érte: félek, hogy a halála után nem a mennybe kerül, illetve tudom azt, hogy minden felvetődött probléma megoldódna (önzőség a részéről stb), hogyha ő is megtérne...mit tegyek? Kérlek ne tanácsoljátok, hogy szakítsak, mert nekem nagyon fontos, mint ember, pár, barát... 24N
2019. aug. 27. 10:38
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

Ha lelkifurdalást okoz, akkor semmiképpen ne csináld, mert nem hitből van.

Te újjászülettél Jézusban, elvileg jobb lenne Neked, ha hívővel házasodnál, de ha nem, nem fogsz elkárhozni. És ahogy Pál írja, lehet, hogy a párod miattad lesz igaz hívő.

(1 Korintus 7. fejezet). De ezeket a szabadság/szeretet törvénye alapján kell értelmezni, nem pedig a mózesi törvények alapján

2019. aug. 27. 10:50
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Milyen anyagi ok lehet, amiért nem tudjátok az oltár előtt kimondani az igent? Ha meg már ennyi éve együtt vagytok, akkor láthatóan erős a kapcsolatotok. A házassághoz csak ketten kellettek, egy pap és tanúk, nem fontos milliós lakodalom, vagy egyből családi házat venni magatoknak. Az anyagi életeteket ugyanúgy építhetitek házaspárként együtt is.

"De aggódom érte: félek, hogy a halála után nem a mennybe kerül"

Nézd, e miatt ne aggódj, te sem biztos, hogy oda jutsz. Jakab apostol írja, hogy az ördögök is hisznek, mégis elkárhoznak. Mert ugye jó dolog, hogy megtértél, de ez nem jelent egyből üdvösséget. Ahogy a jobb lator az üdvösséget elnyerte élete utolsó pillanataiban, úgy akár el is lehet veszíteni azt.

2019. aug. 27. 11:05
 3/6 tgt ***** válasza:
100%
Nagyon szerethet téged a párod, hogy elfogadta a feltételeidet, de jó esély van rá, hogy elveszíted, ha még két évig nem nyúlhat hozzád. Az pedig, hogy meg akarod téríteni, a legrosszabb, amit tehetsz. Az üdvözül, akit Krisztus üdvözít, hagyd rá ezt a dolgot. Nem gondolom, és remélem, te sem gondolod, hogy az üdvösség útja csak az lehet, amit te, vagy az egyházad jónak gondol.
2019. aug. 27. 11:28
 4/6 anonim ***** válasza:
92%
Most az a bajod, hogy a párod nem lett vallási fanatikus, vagy mi? Beleegyezett a szexualitás nélküli párkapcsolatba (ami azért nem kis dolog, én nem bírnám), vasárnaponként templomba jár, kitart melletted, ebbõl úgy tűnik egy jó keresztény. Nem beszél róla, kérdem én minek? Nem kell túlzásokba tolni a vallást nem az az üdvözülés ára hidd el.
2019. aug. 27. 11:35
 5/6 anonim ***** válasza:
88%

Csavarjál vissza egyet az ájtatoskodáson, mert nagyon rossz ez a duma, hogy minden problémátok megoldódna, ha ő megtérne. Magyarán úgy gondolod, hogy a boldogságotok útjában már csak és kizárólag az ő hibái állnak.

Nincs is ennél rosszabb, amikor egy ember meg van győződve, hogy ő már a szentek életét éli, megváltotta a helyét a mennyek országába, és mindig a másik a gyarló. Nem irigylem a srácot.

2019. aug. 27. 11:58
 6/6 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem mindketten jobban járnátok, ha keresnél magadnak egy hasonló szentfazekat. Szegény srác nem fogja ezt bírni hosszútávon.
2019. aug. 27. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!