Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor hirdettèk ki a tisztítót...

Mikor hirdettèk ki a tisztítótüzről (purgatorium) szóló dogmát?

Figyelt kérdés

2019. aug. 23. 21:36
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a szegény Lázár és a gazdag története elég tanulságos, megjelenik benne a tüzes pokol, amit újdonsült szektád oly hevesen tagad.

A "gazdag pápa" pedig valószínűleg többet segített a szegényeken, mint te és az újdonsült felekezeted együttvéve. Amíg pedig Argentínában püspök volt, akkor tömegközlekedéssel utazott. Nem úgy mint újdonsült felekezeted alapítója, Russel "pásztor", aki a legdrágább luxuskocsikat vette maga számára.

2019. aug. 31. 16:32
 32/36 A kérdező kommentje:

31."Amíg pedig Argentinába püspök volt,tömegközlekedett."

Igen èn is láttam,egy lerobbant Román buszon járt,sokszor ő hajtotta be kurblival.Azon járja a világot de most mar a levegőbe,csak azt nem tudom odafent,hogy kurblizik.

Tiszteletre mèltó dolgot is tett "bocsánatot kèrt a világtól és a sèrtettektől Ausztrália,Európa,ès az Egyesül A.utján.

De ez nem jelenti,hogy a tèvtantètelt elhagyta.

2019. aug. 31. 16:58
 33/36 anonim ***** válasza:

Én repülő buszt legfeljebb csak a mesében láttam, bár nálatok Romániában minden előfordulhat.

Egyébként honnan tudod, hogy a pápa van tévhitben, s nem te? Hiszen ha jehovás lettél, akkor az unitáriusoknál évtizedekig tévhitben éltél mostani szektád szerint. De a jehovások is folyamatosan változtatják a tanítást, amit most vallasz, az lehet 10 év múlva már tévhit lesz és kiközösítés jár érte.

2019. aug. 31. 17:10
 34/36 A kérdező kommentje:

32-höz csatolom:"szegèny Lázár ès a gazdag"egy pèldázet.Nem megtörtènt eset.Pèldázat!

Lázárnak az ujjan lèvő víz,hogy tudna enyhíteni a gazdag szomját?

Ha állitod van pokol itt lent ès a mennyország fent,akkora a távolság,hogy a szegènynek az ujja szárazon sem èrt volna oda.

Jèzus azèrt,hogy nyomatèkot adjon, a pèldázatainak felnagyitotta a megèrtès cèljábol.

Ugyanis a pokolnak tőbb jelentèse van.

Pokol=holtak orszàga,sír,seol,hádesz,ghena stb

Hogy ezekbe mindenütt tüz volna?

Èn sötètben voltam a temetőben de tüzet nem láttam.Akik tartják a hagyományt gyertyát gyújtottak.

Isten mikró ès makró teremtèsèben,benne van a fizika,kèmia,biologi stb.De olyat nem találsz,hogy örőkkè èg,ès mègsem èg el,el èg mèg a gyèmánt is.

Isten teremtèsèt emberi fogalmakkal nem leht ès nem szabad helytesiteni.

Isten az elbukkáskor azt mondta Ádámnak" vissza tèrsz a porba mert onnan vètdttèl,por vagy ès por lessz belőled"Semmi ègető berendezèsekről nem beszèlt.

2019. aug. 31. 17:34
 35/36 A kérdező kommentje:

33."Hiszen ha Jehovás lettèl"

Tèvedsz:Jehova Tanúja szeretnèk lenni.

2019. aug. 31. 17:39
 36/36 A kérdező kommentje:

33.Èrdekes,annyira ismered a tanukat,csak èppen az igazságot nem,avagy ismered csak inkább a vallás vèdelme a fontos nem az Isten ès Fiú vèdelme.

A "tanúk változtatnak"ritkán megesik.

Ugyanis a profèciák a maga idejèben bomolnak ki.

Davidnak azt mondta,zárd be ès pecsèteld le az utolsó időre,majd tudakozzák,ès nagyobba lessz a tudás.

Így nem az a baj ha nèha a megèrtès a magaidejèben tőrtènik esetleg javitásra kerül,hanem az a baj,ha valaki ragaszkodik ahhoz amit elsőre tèvedett,ès azt tovább vèdi 1800 èven keresztül.

Nincs kellő alázat ahhoz,hogy be ismerje ès javítson rajta,inkább a hamis megèrtèst vèdelmezi,így Isten szavát nem tudja vèdeni.

A kèrdès az,hogy:van közèp út?

Nincs,vagy Isten,vagy Sátán.

Jèzus a jelenèsekben azt mondja:"legyèl hdeg vagy meleg,mert ha langyos vagy ki köplek a számbol".

2019. aug. 31. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!