Mikor hirdettèk ki a tisztítótüzről (purgatorium) szóló dogmát?
Nem tudom most mit böszmélkedsz, kitettél egy kérdést, első hozzászóló megválaszolta. Mit akarsz még? Nem felelt meg a válasza, vagy az a baj, hogy pont a kérdésre válaszolt és te mást vártál?
Szia,
hmm.. béke és szép hétvégét.
(Maradjatok meg a testvéri szeretetben! - Pál zsidóknak írt levele 13..)
Itt egy pár másik idézet:
Timóteusnak írt második levél 1:16
Oneziforusz családja iránt legyen az Úr irgalmas, mert sokszor vendégül látott, és nem szégyellte bilincseimet, sőt Rómába érve szorgalmasan keresett, és meg is talált. Adja meg neki az Úr, hogy azon a napon irgalomra találjon az Istennél. Hogy Efezusban mennyi szolgálatot tett nekem, te tudod legjobban.
Sírák könyve 7:32-33
A szegény felé is nyújtsd ki a kezedet, hogy az áldásod tökéletes legyen. Minden élőlénynek adj ajándékot, még a halottól se tagadd meg a szeretetet.
Sírák könyve 38:16-18
Fiam, a halottért ontsad könnyeidet, énekeld el a siratóéneket; ahogy az jár neki, temesd el tetemét, és ne rejtőzz el, amikor temetik. Sírj keservesen, jajgass fájdalmadban, és tartsd meg érte a gyászt, ahogy megilleti, egy napig, kettőig, nehogy megszóljanak. Aztán hagyd fájdalmadat, s keress vigasztalást, mert a szomorúság a halálhoz vezet, és a kedvetlenség megtöri az erőt.
11.Az elő hozzászoló,jól felelt az ő hite szerint,ès intelligens módon.De nem csak az első felelt jól,jó modorral,hanem mèg utánna volt felelet ami a müveltsèget nyilvánította ki.
De most is mint mindig kötöszkődni jősz erre az oldalra.
Ha nem felelsz, mièrt jősz erre az oldalra?
Mègis,miért szólsz a másik dolgába,mièrt minősited a rèsztvevôket?
Az előbb emlitettem,de èrthetőbb legyek olyan vagy mint az utcanevelte rosszcsont gyermek,amelyik meg dobálya kővel a bèkèsen sètáló embereket maszkban,majd eltűnik a rengetegben,hogy ismèt farkas falka modjára ismèt támadjon.
Engemet nem borit ki annyira,csak csodálkozok,hogy lèteznek ilyen emberek,ès azt mondjak,hogy kereszènyek.
Jèzus,továbbá az apostolok idejèben is így volt,az ellensèg mindent kitalált ellenük.
Sajnos sok hüsègès èletèvel fizetett.
Ma sincs máskèpp,hazug tantètelel a dèmonok támogatásával ez folyik csak finomabban"szellemi támadás",Isten szavának figyelembe vètele nèlkül.
Nem vèdekezel Isten szavaival,ami a szent szelleme áltál íródott.Igy egyszerű,hogy kinek a szelleme húzódik a gonosz viselkedèsek mögött.
Èn szègyelem magam,hogy ilyen balga kritikára reagálok.
De az Isten szava vèdelme fontosabb,mint,hogy szègyeljem magam.
Remèllem helyettem,majd kerül aki szègyelye magát.
"Èn szègyelem magam,hogy ilyen balga kritikára reagálok."
Te kezdted, akkor mit vársz? Sose értettem azt, hogy végülis hogyan képzeled a dolgot? Abszolút bunkón válaszoltál egy kommentre és még te vagy felháborodva. Nem kicsit vagy elmebeteg. Igazság szerint imádkozni kéne érted, mert ez te jelenleg a sátánt képviseled ezzel az undorító viselkedéssel és a szeretetlenséggel. Ha én az anyád lennék, akkor végtelenül szégyellnélek.
14."Imádkozni kène èrted"
Az nem is rossz,csak a biblia alapján ès nem a hamis tantètel alapján,nem szeretnèm a Sátán hallgassa az èrtem való imát.
Külömben a feleletek èrdekelnek,nem pedig az olyan vádaskodások,amelyek kilognak a GyIK szabályaibol.
Ha nemtudnád ez kèrdès feleleten müködik ès nem kritikán ès gyalázkodáson.
Olyanok kell használják akik annyira èrtelmesek ès műveltek,akik betartjak a szabályokat.
Másokra nincs szüksèg,vagy nem lesz szüksèg.
14.Azután ujra olvasva a tèmán kivüli gúnyos bejegyzèsedet,biblia nèlküli kèretlen èrtèkelèsed,minősitèsed a te keresztènyi azonosságod,elnèzèst"ál keresztènyi azonosságod.
Kiváncsi vagyok ezeket a hamis vadakat,illetlen megjegyzèseket meggyonod vagy eltagadod.
Amúgy úgysem tudod mi a gyonás.
"Külömben a feleletek èrdekelnek"
Ha már az első hozzászólásban megkaptad a pontos korrekt választ, akkor milyen további felelet érdekel?
"Az nem is rossz,csak a biblia alapján ès nem a hamis tantètel alapján,nem szeretnèm a Sátán hallgassa az èrtem való imát."
Vigyázz, mert ez már lassan a Szentlélek káromlása, még ha nem is hiszel Őbenne.
17.Elôbb oktasd magadat ès utánna mást.
"Ha mar megkaptam az elsőtől a feleletet"
Azèrt mert nem egy ember vèlemènye èrdekel,engedelmeddel,hanem többè,mer több embernek több vèlemènye van ès többfèle a hite.
Mindhogy a te vèlemènyed nem èrdekel,mert nem a kèrdèssel kapcsolatos.
Vagy szègyeled,ha valakinek a vèlemènye ellened szól?
Èn nem szègyelem,ha ellenem szól,mert a bibliábol reagálok rá,kellő müveltséggel.
Te reagáltál a bibliábol,kellő müveltsèggel?
Nem!Mièrt?
Nincs biblia ismereted,mert ha volna,kapnal feleletet.Ha pedig nincs felelet akkor,azt írod be.
"Szent szellem elleni káromlás"
Ezt van ès lessz aki megállapitsa.
Mert ahogy irtam"az Isten szava szent szellem által lett megírva,az áltál kell használni".
De te nem használod a szètszort beszèdedben,hanem titkolod tagadód,az Isten szelleme munkáját,mert nem használod a vèlemènyed megvèdèsère a bibliát.
Sőt mi több,igyekszel kikerülni a szent szellem munkájának gyümölcsèt,befogva a biblia száját.Ezt tettèk azok akik megtiltották a biblia olvasását,ès sok embèrt milliókat elègettek,szètszaggatták gèpekkel,rettegèsbe tartva a fèlvilágot,èvszázadokon keresztül.
A papa ebből a szemponbol(nem mindenben)tiszteletet èrdemel mert mèg a pedofíliat is elismerte ès bocsánatot kèrt.
"Szent szellem elleni káromlás"
Az Isten támogatja az inkviziciot?
Támogatja a pedofíliat?
A fèrfi/fèrfival való szekszet,vagy fajtalanságot?
Tanulj meg bibliát èrtelmezni,èrtèkelni ès gyakorlatba ültetni,ès azután elfogadom a tanácsodat.
Mièrt koborolsz a keresztènysèg közőtt,minta a gazdátlan kutya?
"Azèrt mert nem egy ember vèlemènye èrdekel,engedelmeddel,hanem többè,mer több embernek több vèlemènye van ès többfèle a hite."
Értem. Szerinted mikor volt az I. világháború? Szerintem 1928-ban kezdődött és 8 évig tartott. Mert ugye ez az én véleményem, hogy ekkor volt. Sőt véleményem szerint 4+3=43, de ez is csak egy vélemény, lehet más másként vélekedik róla. Mikor hirdették ki a dogmát? Szerintem jövőre fogják, ez az én véleményem.
Próbáltam kicsit a te eszeddel gondolkodni, úgy érzem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!