Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény egyházak miért...

A keresztény egyházak miért nem foglalkoznak meleg emberekkel?

Figyelt kérdés
Sokféle gyűlölködő megnyilvánulást hallani különféle egyházi személyektől, támadják a "meleglobbit", amely ellen "védeni" kell a családokat, bűnnek nevezik a homoszexualitást stb. De a konkrét Emberekkel miért nem foglalkoznak? A katolikus (hivatalos) tanítás szerint például a melegség önmagában nem bűn, csak akkor bűn, ha valaki ezt "kiéli". Tehát (elvileg) egy teljes cölibátusban élő, önmagát nyíltan vállaló meleg ember teljesen rendben van. Velük miért nem foglalkoznak? Amikor mindenféle rétegnek tartanak lelkigyakorlatokat, zarándoklatokat, így pl. az egyedülállóknak, a fiatal házasoknak, a jegyeseknek, az együttjáróknak, a gyermeket váró pároknak, az özvegyeknek, a gyermeküket elvesztett szülőknek, az időseknek, a betegeknek, a szenvedélybetegeknek, a fogvatartottaknak stb. Olyat viszont még soha nem hallottam, hogy "homoszexuálisok lelkigyakorlata". Miért nem? Ha egy börtönben levő rablónak vagy gyilkosnak jár a lelkigondozás, akkor egy meleg embernek miért nem?
2019. aug. 19. 21:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Ez így téves. A biblia is leírja, hogy .. kb, de csak a jóság számít. Nincs olyan, hogy ne éld ki a vágyaid, csak akkor, ha azzal másnak ártanál, és ez szexualitástól független.

Foglalkoznak, mivel melegek is járnak ilyen helyekre.

Keveset tudsz a keresztény pápáról. Ő még azt is elmondta, helyesen, hogy nincs pokol.

2019. aug. 20. 08:21
 12/13 anonim ***** válasza:
63%

Mert évszázadokon keresztül teljes elítélés övezete magát a homoszexualitást is, lényegében a kereszténység ágyazott meg annak a homofóbiának ami ma jellemzi a társadalmakat (voltak olyan korok amikor a homoszexuálisokat kivégezték, üldözték, legyilkolták). Ezért homofób sok olyan ember is aki először és utoljára csecsemőkorában járt templomban keresztelésekor. Mivel ennyire beleivódott a homofóbia a társadalmakba, kiváltképp annak keresztény (legalábbis magát annak valló) részébe, szerintem leginkább ebből fakadó motiváció fűti az egyházakat, hogy minden szinten elítéljék a homoszexualitást a homoszexuálisokkal együtt. Magyarán az egyházak és azok tagja szimplán homofóbok és abszolút nem a család, a házasság vagy a gyerek védelmében szólalnak fel a homoszexualitással szemben. Sőt még hitbéli kérdésnek sem nevezném, mert, ha ilyen vehemenciával szólalnak fel a homoszexualitással szemben akkor más bűnökkel szemben miért nem ennyire feltüzeltek. Lényegében ezért képtelenek a homoszexuálisokat emberként kezelni. Bár sok egyház próbál kulturált megfogalmazásban nyilatkozni a külvilág felé a témában, a legtöbb egyházon belül a gyülekezetek többsége azonnal kiveti magából, ha valakiről kiderül, hogy homoszexuális. Nem egy két történetet lehet olvasni az interneten tagok, papok, pásztorok, kórustagok akik amint bevallották, hogy a saját nemükhöz vonzódnak azonnal kizárásban részesültek vagy csak finoman jelezték feléjük, hogy nem szívesen látott személyek.

Szerintem minden homoszexuális spórolja meg magának azt a szenvedést amit az régebbi egyházakkal való kapcsolat jelent, és minél előbb keressen magának egy olyan egyházat ahol egyszerűen nem kezelik bűnként sem a homoszexualitást, sem annak szexuális formáját.

2019. aug. 20. 12:44
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez olyan, mint amikor a buszon mellém ül egy Jehova és mindenről meg akar győzni, de én katolikus vagyok és úgy sem jutunk dűlőre.
2019. aug. 21. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!