Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Dániel magát Jézus Krisztust...

Dániel magát Jézus Krisztust látta látomásban, vagy sem?

Figyelt kérdés

"mikor körülnéztem, egyszerre egy gyolcsruhába öltözött férfit láttam. Derekát színarany övezte. Teste ragyogott, mint a drágakő, arca, mint a villám, szeme, mint a lobogó tűz, karja és lába, mint a csiszolt érc felülete, szavának hangja meg, mint a tömeg zúgása." (Dán 10-5-6)

Vessük össze azzal, amit János látott:

"hét arany gyertyatartót láttam, a gyertyatartók közt pedig az Emberfiához hasonlót. Bokáig érő ruhát viselt, aranyöv övezte mellét. Feje és haja fehér volt, mint a hófehér gyapjú, szeme, mint a lobogó tűz, lába, mint a kohóban izzó sárgaréz, hangja, mint a nagy vizek zúgása." (Jel 1,12-15)

A két leírás hasonló. Dánielnek Jézus jelent meg?

2019. aug. 15. 19:40
 1/2 anonim ***** válasza:
80%
Valószínüleg igen.
2019. aug. 15. 19:50
 2/2 anonim ***** válasza:
75%

Szia,

Ahogyan írtad: János apostol a názáreti Jézust, az ő szeretett Mesterét ismerte fel benne. Jézus ugyanis gyakran nevezte magát az “ember Fiának”, és ezért János is ezt a megjelölést használja vele kapcsolatban. (Jel. 1,13, lásd: Mát. 24,30; 26,64; 25,31.)

A későbbi versekben Dániel is ezzel a megjelöléssel nevezi meg a látomásbeli Lényt. (Lásd. 10,16. vers.)

Ugyanakkor csak egyetlen mennyei Lény mondhatja el magáról azt, hogy én “pedig halott voltam, és íme élek, örökkön örökké”. (Jel. 1,18.)

Üdv. Péter

2019. aug. 16. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!