Jézus ismerhette a szerelem és vágy érzését, tombolhattak benne hormonok?
Ha létezett volna, nyilván.
Ideje lenne letenni az estimesét.
A Biblia szerint Jézus hozzánk HASONLÓ volt.
Teológiai szempontból nem volt ugyanolyan tehát, mint mi. Ő istenember volt, tehát nem feltétlenül kellett mindenben osztoznia velünk. A szerelmet azért is tartom kizártnak, mert a Biblia szerint Jézus teremtő Isten, így nem akarhatott senkit. A görög mitológiában persze Zeusz simán összeállt a teremtményeivel, de a Biblia nem ilyen istenképet mutat.
Nem is ugyanolyan: "a bűnt kivéve". Teljesen világos, hogy a hasonló itt ugyanolyan értelemben áll.
A kérdés amúgy is feltételes módú, tehát nem biztos, hogy ismerte is. (Én is ismerhetem az éhség érzését, de lehet, hogy soha nem voltam életemben még éhes, tehát nem ismerem.)
Teljesen nyilvánvaló, hogy ismerte, mivel ő hozta létre ezt az érzést, és amúgy ember is volt.
Viszont az egyáltalán nem biztos, hogy volt egyáltalán valaha is szerelmes.
Vannak történetek erről, hogy volt, de ezek kétségesek.
Lehet, hogy nem volt szerelmes egyébként.
Viszont ezt a fanatikusoknak mondom, hogy ha bűn volna, akkor nem született volna Máriától, aki József felesége volt. Tehát a szerelem nem egy kerülendő, bűnös dolog.
Hogy jön ide Mária és József házassága?
Honnan tudni, hogy melyikük hány éves volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!