Hogyan legyek újra keresztyén?
Sokszor próbáltam visszatérni de nem sikerült. Talán mert a közösségek ahova jártam nem fogadják el a házasság előtti szexet,vagy meg sok más dolgot. Más véleményem van ezekről,de az ottani emberek között mégis "fekete báránynak érzem magam. Azthiszem elvárás lenne hogy változtassak ezen megbánjam,de nem érzem úgy hogy bánnom kéne. Azthiszem Jézus azért jött hogy megújítsa a régi parancsokat,változtasson rajtuk. Azóta miért ne kéne változtatni? Amikor a Biblia íródott már 15 éves korban házasok voltak az emberek, akkor amikor elkezdtek felnőni érdeklődni a másik nem iránt. Érthető hogy akkor házasság előtt értelme se lett volna a szexnek. De most a házasság ideje kitolódott a 25os évekre,miért kéne meg mindig ahhoz a parancshoz tartani magunkat?
Ez a nagy dilemmám,De a kérdésre visszatérve önerőből hogy lehetne erősebb hitem?
"Azthiszem Jézus azért jött hogy megújítsa a régi parancsokat,változtasson rajtuk."
Ehhez képest pont az ellenkezőjét mondja, szóval nem értem, hogy miből szűrted le ezt a kijelentést. Sőt szexualitás, paráznaság és házasság terén sokkal szigorúbb volt, mint a korabeli zsidóság.
Persze találhatsz olyan felekezetet, ami szexuálisan sokkal szabadosabb, de kérdés az, hogy az a felekezet mennyire keresztény, magyarul Krisztust követő, amelyik ennyire szembe megy Krisztus tanításával.
"De a kérdésre visszatérve önerőből hogy lehetne erősebb hitem?"
Önerőből sehogy. A hit Isten ajándéka, aminek megéléséhez szükséges a közösség, az Egyház.
Bocsi de én nem vagyok normális. És az sem lesz normális aki neked választ ír ,mert te se vagy normális.
ui.( amúgy normális vagyok,de remélem ,hogy a többiek nem pazarolják rád az idejüket,már azok akik normálisok)
Kedves Kérdező!
Jézus betöltötte a mózesi törvényeket (a bűn törvénye), így azok már nem hatályosak. Ma szabadság van és a szeretet krisztusi törvénye. Szabadság, hogy nem vagyunk a bűn rabszolgái, nem kell bűnt cselekednünk, cselekedhetjük a szeretetet, mert az a teljesség.
"De a kérdésre visszatérve önerőből hogy lehetne erősebb hitem?"
Az önerőt felejtsd el! Isten adja a hívőnek az erejét. Az igaz ember hitből él, ami a cselekedetein gyümölcsözik
"Amikor a Biblia íródott már 15 éves korban házasok voltak az emberek, akkor amikor elkezdtek felnőni érdeklődni a másik nem iránt. Érthető hogy akkor házasság előtt értelme se lett volna a szexnek."
Nem gondolnám, hogy könnyebb világ volt. Ugyanis nem lehetett válni. Így oké, hogy már 15 évesen házasok voltak, de az akkor úgy is maradt. Egyébként a házasságon kívüli nemi életre vonatkozik a tiltó parancs, amin azért nem lehet változtatni, mert a szexualitás egy olyan érték, amit meg kell őrizni - a magunk érdeke is ezt diktálja.
Te gyakorlatilag a kérdésed alapján elhagytad a kereszténységet mert nem szexelhetsz.
Ha ez ekkora problémât jelent nem érted, hogy mirõl szól az egész. Ha ennyire szexmániás vagy, akkor legyél az, semmi köze ehhez Jézushoz és ahogy hozzá viszonyulsz. Mellesleg a kereszténység nem a közösségrõl szól.
Engedd el ezt a témát, és koncentrálj a hitedre, és Istenre. Én sem vagyok házas, de nem nyomom el a hitemet mert bűnös vagyok. Nekem is vannak emberek akikkel nem szimpatizálok a gyülekezetbe, de nem hagyom ott miattuk.
Apróságokat hoztál fel egy sokkal nagyobb dolog ellen.
Teljesen mindegy ,hogy szexelsz e vagy nem mert így is úgy is bűnös vagy Isten ,és Jézus előtt.
Miért nem nősülsz meg és akkor simán szexszelhetsz,mert a szex a házasságon belüli örömszerzésre adatott.
A Jehova Tanúi,nagyon erkölcsösek ezen téren ,de más szervezet is.
Neked Jézusra lenne szükséged valójában ,és Ő a sexuális életed is jó útra terelné.
Olvasgasd már egy kicsit a hegyi beszédet Máté evangéliumábol ,egy két irány elvet megláthatnál belőle.
Azt ki mondta neked ,hogy 25évesen lehet házasodni?????????????Miaz hogy ez parancs??
Valamit nagyon félre értel,vagy nagyon félre vagy vezetve.
Tudod te egyáltalán mi az hogy keresztyénség ,és kik azok a keresztyének valójában?
Úgy látom nem nagyon valószínű.
Saját magad akarod becsapni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!