Honnan tudták 2000 évvel ezelőtt, hogy majd lesz TV?
"Az utolsó időkben mindenhonnan halljátok a szörnyű híreket, akkor tudjátok, hogy hamarosan itt a vég."
Még azt is mondták, hogy ne aggódjatok, mint most én is, mert majd nem lesz rossz sorunk a másvilágon. Milyen érdekes ezt is tudták 2000 éve, hogy aggódni fogok a klímaesemények miatt és hogy felborult mára minden. De ha ezt a Bibliai rész olvasom, akkor teljesen megnyugszom, hogy ne idegeskedjek. Mostanában már minden nap el kell olvasnom. A munkatársaim is jönnek, hogy már nem bírják ezt az időjárás nyomást én pedig már örvendek. Ti is így vagytok ezzel?
Egyrészt butaság, hogy tudták volna 2000 éve, hogy lesz TV. Sőt még 200 éve se tudták.
Másrészt azt sem érted, hogy a Szentírás mire vonatkoztatja az "utolsó idők" kifejezést. Márpedig az apostol szava alapján ez a korszak 2000 éve kezdődött Jézussal.
Gondolom gyorsan terjedtek a hírek, mint pl. a maratoni futó, aki csak egy hírt tudott közölni és meghót.
A hiteles történelmi filmekben is csak annyi hír szokott lenni, hogy meghalt a király. A templomban is latinul volt a mise, hogy véletlen se tudjon senki semmiről. Nehogy gondolkodjon már.
Szerintem sem a TV-re érették annak idején. Hanem úgy általában a hírközlésre. Telekommunikáció.
Jób 38:35 Tudsz-e villámokat küldeni útjukra, és mondják-e neked: itt vagyunk?
Eljött az ideje ééés igen! ☺
"A templomban is latinul volt a mise, hogy véletlen se tudjon senki semmiről. Nehogy gondolkodjon már."
Úgy látszik, hogy a gondolkodás neked sem erősséged. A prédikáció mindig anyanyelven hangzott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!