Illik ott lenni a kórházban, ha egy kedves ismerősöm felesége szül?
szvsz szülés után látogass. elõtte meg közben áll a bál, mindenki mindenféle megalázó pozitúrákban meg helyzetekben van.
kivétel ha a kismama invitál.
aztán ha megvan a baba akkor közeli barát virágot, csokit, gyümölcsöt vihet. ha nem vagy közeli barát, akkor miután hazavitték.
Szuleskor nem, szerintem a kórházban sem illik annyira. Inkább ha hazamentek, akkor kedveskedni kajával meg egy kis gyereknek való holmival. Akkor is pár percre, ne legyen hosszú látogatás.
Ha az anyahoz állnàl közelebb, akkor azt mondanám, hogy szülés után a kórházba is menj be
A szülés alatt semmiképp ne menj be!!! Nem is nagyon tudnál találkozni velük, kint üldögélnél egyedül a folyosón.
A következő napon a kórházban lehet látogatni, de inkább csak a legközelebbi rokonoknak.
Barátként szerintem legjobb, ha 1-2 hetes korában, már otthon látogatod meg őket. De attól is függ, hogy milyen a család és hogy milyen volt a szülés, legegyszerűbb, ha a szülés utáni napon felhívod a barátodat (a férjet), gratulálsz neki, és megkérdezed, hogy mikor örülnének a látogatásnak.
„de a kórház a családtagoké”
Miért van több alapja ott lenni egy sógornőnek például? Vagy egy unokatestvérnek? A barátok olyan család, akiket te válogatsz meg.
“Miért van több alapja ott lenni egy sógornőnek például? Vagy egy unokatestvérnek? A barátok olyan család, akiket te válogatsz meg.“
A kérdésben a szülő nő férjének a barátjáról van szó. Én a szülésemnél nem szerettem volna a fájó sebemmel kimászni az ágyból, csak hogy a férjem haverjai elé kicsoszogjak. Bármit mondanak is róla, igazából valami iszonyatosan erős az a fájdalom. Egyszerre behívtuk a családot, aztán annyi, nem szívesen pattog ki az ágyból pár napig az ember.
Nos.
Közeli barát vagyok, napi szinten találkozom a feleséggel is, és azt gondolom, hogy elég jó a kapcsolatunk.
Az apa gyerekkori barátom, az anyát pedig immáron ~3 éve ismerem.
Egy közös barátunkkal beszéltem azóta (aki néhány havonta találkozik csak a feleséggel), ő a szülés napján egy szál virággal fog bemenni a kórházba. Őt például rendkívüli módon nem szokta érdekelni az, hogy ki-mit gondol :)
Ezzel együtt pedig nagyon köszönöm a reakcióitokat, azt hiszem, részemről az lesz a leghelyesebb, ha nem próbálom őket meglepni a kórházban, hanem majd, ha hazamentek együtt, megkérdezem, hogy elmehetek-e látogatóba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!