Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tényleg nagyobb divat a bidé...

Tényleg nagyobb divat a bidé használata a nyugat európai orzágokban, mint hazánkban?

Figyelt kérdés

2019. júl. 16. 14:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

10

Ugyanígy vagyok. Régen mennyi WC papírt elhasználtam... Most meg csak gyors kimosom a zuhanyrózsával és kész.

2019. júl. 17. 00:23
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

A WC papír nem távolítja el a bőrről az összes szennyeződést. Tény, hogy aki nem mossa meg a fenekét, annak olyan marad. Ha az ember ahhoz van szokva, hogy megmossa, nem érzi jól magát, ha nem mosakszik meg vécézés után.

Ha nincs más a kád széle és a zuhany is megteszi, de nem túl higiénikus belemosni a kádba, ezért jobb a bidé. Ma már kapható olyan vécéülőke, amibe bele van kombinálva a vizsugár, így bármelyik vécéhez szerelhető ez a fajta a bidé. Viszont ehhez oda kell vezetni a vizet a vécé mögé, és belekötni az ülőkébe. De megéri szerintem. Nem hülye a nyugat-európai ember, hogy bidét használ, csak mi gondolkodunk erről eléggé balkáni módon.

2019. júl. 17. 11:27
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Én csak idős emberek házában látom meg nagyon puccos helyeken.
2019. júl. 18. 09:15
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak puccos helyeken van, ugyanis Spanyolországban is szinte minden lakásban, apartmanban van bidé. És igen, valóban nagyon hasznos tud lenni. Nekem nincs, de már sokszor hiányoltam :-)
2019. júl. 21. 07:55
 15/23 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem a nagyját mindenképpen papírral érdemes elintézni, és csak utána jöjjön a nedves törcsi, vagy a víz - valamilyen formában (bidé, v. tusoló). Sajna, kis hazánkban nagyon kevés a bidé, a nedves törcsit szintén csak elvétve "ismerik". Már pedig, csak papírral azt a szőrös lyukat nem lehet tisztára törölni. Úgyhogy, elmondhatjuk, az átlag magyar szaros seggű, és....

Korábbi egyik barátnőm, amikor megtudta, hogy én nedves törlőkendőzöm, úgy reagált, hogy azzal csak szétkenődik....kis okoska (pedig értelmiségi (??). Ő persze se nedves törlőt, se egyebet nem használt kaksizás után. Ilyen szinten vannak sokan - még nők is. Kis drágám sem gondolta, hogy az úgy működik, hogy az ember először alaposan (amit csak lehet) leszed hagyományos budipapírral (vagy p.zs.vel), és csak a maradékra repül rá a nedves törcsivel. Valaki írta fentebb, hogy egy-egy alkalommal 20 nedves törlőt is elhasznált...gondolom, ő sem távolította el a nagyját budipapírral.

Persze, így sem lesz az eredmény egy steril terület, csak azért az sem mindegy, hogy valami mennyire nem patyolattiszta. Állítólag még az agyontusolt popsi is kakis valamennyire, (néhány atom még akkor is marad) - csak nem mindegy mennyire. A baktériumokból nem mindegy, mennyi van az ember egyes testrészein. És, talán ez a lényeg.

2019. júl. 21. 14:42
 16/23 anonim ***** válasza:
73%

A bidé nagyon egészséges. Ha nincs, akkor bárhogyan is, de a mosdás lényeges, mert nem csupán kívülről ajánlott leöblíteni, hanem egy kicsit szétfeszítve a végbélnyílást is, és ha csak lehet nem hideg vízzel.

Vannak esetek, amikor a széklet több savat tartalmaz, és ezt érdemes lemosni.

Papírral nem lehet olyan jól letisztítani, mint vízzel. Jelentősen megelőzhetők ezzel egyes betegségek.

Ma már lehet bidével egybe épített WC csészét is kapni.

2019. júl. 22. 14:28
 17/23 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz...amennyiben nem csak kívülről kell tisztogatni. Én ha nedves, v. vízzel nedvesített törlőt (a vízzel nedvesített az pzs...a nedves pedig gyárilag...) Szóval az ujjamat felszoktam nyomni, amig lehet (nagyjából 1 újjpercnyit).
2019. júl. 22. 14:42
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
A kérdéssel csak érintőlegesen kapcsolódik, de arra már válaszoltam (14-es), de volt, aki említette a nedves törlőkendőt. Nem tudom, azt tudjátok-e, hogy azt nem szabad a WC lefolyóba dobni - sőt, még a papírzsepit sem tanácsos, mert azok nem ugyanolyan anyagból vannak, mint a WC papír. A wc papír bomlik, a PZS, a nedves törlőkendő nem, így a csatornában dugulást okoz (ezt ráadásul nemrég láttam, ahogy egy belvárosi utca kellős közepén szedték ki az ilyen trutymókat a csatornatisztítók. Felmosószáltól kezdve volt ott minden feltekeredve a "csörlő"-jükre. Szóval már csak ezért is jó a bidé, nincs dugulás :-)
2019. júl. 22. 15:05
 19/23 Digita válasza:
100%
Szerintem ez nem divat, hanem inteligencia kérdése. A bejáratot naponta egyszer-kétszer ugye megmosod? (Fog és szájmosás!). Akkor a kijáratot is illene kellően rendbe tartani. Erre talán a legjobb megoldás a bidé. De nálunk mikor kicsik voltak az unokák kézmosónak használták, de ebbe állítottuk be őket lemosdatni, amikor a kertben jól összekenték magukat. A lábmosást is könnyedén megoldhatjuk benne. Vagy a lábáztatást, pedikűrözés előtt. A lányok és asszonyok havi gondjainak megoldásában is nagy seģítségre tud lenni.Persze a leghasznosabb az alsó fertály tisztántartására. Majd ha idősebb leszel, és a kádba való ki-beszállás külön napirendi feladat lesz akkor fogod csak igazán becsülni azt, aki kitalálta a bidét!
2019. júl. 22. 15:59
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Epuletgepesy tervezokent mondom.Az emberek nagy reszenek a haza epitesekor eszebe sem jut a bide

Szinte mindig gyozkodnom kellet a megbizot a beepitesere.

Azota mind halas hogy hallgattak ram.Igenis a jo higienia megkoveteli az altest mosadat wc hasznalet utan.En rosszul es budosnek

erzem magam ha nem tudom hasznalni ugyan ugy mint ha nem tudok fogatmosni.Mindenkinek csak ajanlani tudom.

2019. júl. 23. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!