A könyvtárakban van erre vonatkozó (akár íratlan) szabály?
Figyelt kérdés
Korábban kivettem egy könyvet, és aztán a könyvtár szabályainak megfelelően kétszer meg is hosszabbítottam a kölcsönzési időt, ma pedig visszavittem. Az a kérdésem, hogy akár holnap vagy holnapután újra kivehetem azt a könyvet? (jövő héttől kezdve sajnos egy hónapig be lesz zárva a könyvtár)2019. júl. 2. 23:27
1/6 anonim válasza:
Nyugodtan kiveheted, de egyszerűbb lett volna újra meghosszabbítani.
2/6 A kérdező kommentje:
1
Csak 2x lehet.
2019. júl. 2. 23:34
3/6 anonim válasza:
Ha ilyen fafejűek, akkor vedd ki újra! Legközelebb 1 perccel azután, hogy visszavitted. Persze, ha nincs tiltva.
4/6 anonim válasza:
Meg szoktuk engedni. A kétszer hosszabbitás azért van hogy a többi olvasó is hozzáférjen, ha nem nagyon keresetett, nincs rá előjegyzés, és persze ha úgyis zárva lesznek, megengedik. Elvben annyiszor kölcsönzöd ahányszor akarod, összesen az előjegyzések, stb kavarhatnak bele.
5/6 anonim válasza:
Mindenhol csak kétszer lehet, hogy másnak is legyen esélye olvasni a népszerűbb könyveket. Ha nem így lenne, akkor bárki magánál tarthatná korlátlan ideig, mert hosszabbítani telefonon/mailben/felületen is lehet.
Akkor veheted ki újra, ha nincs előjegyzés rá.
6/6 anonim válasza:
Ha nincs rá előjegyzés, akkor akár rögtön kiveheted megint. Megmondod a könyvtárosnak, hogy visszahoztad ezt a könyvet, de szeretnéd még egyszer kivenni. Ő meg leadminisztrálja és visszaadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!