Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Meg vagyok hívva egy étterembe...

Meg vagyok hívva egy étterembe enni de nem tudom felvehetem e ezt a ruhát?

Figyelt kérdés

Mivel nem szeretném marketingelni az éttermet, Budapesten van az Oktogonhoz es az árfekvése alapján külföldiek látogatják.

Egy baratom ma keso délutánra el hivott ide enni, az a kérdés hogy ebben a meleg időben mehetek e ujjatlanban es strand papucsban?

Nem vagyok kepben mivel étterembe csak akkor járok amikor ünnepekkor a rokonok elrángatnak, divatosan öltözködni utálok, nem elit a hely csak 2.500 korul vannak a tészták peldaul. Es fogalmam sincs, szerintem turisták is gyakran nyárias öltözékben mennek enni, de nem akarom hogy ez a baratom rosszul érezze magát miattam.

2019. jún. 13. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:
51%

Árfekvése alapján külföldiek látogatják, de csak 2500Ft egy tészta? Nem lennék most a budapestiek helyében.

Amúgy bármi kényelmeset felvehetsz, ez nem az az árfekvés amiért estélyit kellene felvegyél.

2019. jún. 13. 13:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha lány vagy, akkor az ujjatlan valami nem gond (kivéve, ha teljesen igénytelen cucc), de a strandpapucs nem étterembe való, legalább egy szandált vegyél föl.

Ha netán fiú vagy, akkor az ujjatlan (föleg az atlétatrikószerü) fölsörész nem javasolt, nagyon igénytelen dolog ilyenben menni étterembe.

2019. jún. 13. 14:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszonom, kedves elso nem tudom mennyi egy tészta egy atlagos étteremben, de a 2.500 szerintem már a turista kategória. Es nem “csak 2.500” hanem “nem elit a hely csak,”:)
2019. jún. 13. 14:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Miért az drága? Lepukkant pizzériákban is 1500Ft körül van egy tészta.
2019. jún. 13. 14:27
 5/5 anonim ***** válasza:
strandpapucsban strandra illik menni. a nevében is benne van. ha mindenképpen laza lábbelit akarsz venni, vegyél egy sarut vagy szandált
2019. jún. 13. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!