Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan szolitnal meg tuttira...

Hogyan szolitnal meg tuttira hatasosan egy felnottet/tinit, aki a jatszoteren/buszon/villamoson/az utcan szetdobalja a napraforgohejat/szemetet? Valami jo duma kene, ami nem (annyira) serto de hatasos!

Figyelt kérdés
annyira felhaborit engem, amikor latom a sok ilyen sunyi embert. erzem felmegy a pumpam es meg en erzem magam rosszul, hogy meg kell szolitsam en restellkedem utana.
2010. júl. 8. 16:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Támogatom a kezdeményezést, de azért vigyázz, mert az emberek jelentős része agresszívvá válik, ha rájuk szólnak valamiért. Szerintem annyit mondj, hogy jó lenne, ha nem szemetelné tele az utcát szotyival, tisztelje már meg azokat az embereket, akik takarítanak.

Arra viszont ne számíts, hogy megvéd bárki is, ha az illető agyon akar majd verni.

2010. júl. 8. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagy szemetelés ellenző vagyok, rosszul vagyok tőle, de azért nem mindegy, mit dob el. Pl. ha egy almacsutkát a földre, az jó az állatoknak, szóval óvatosan a beszólásokkal.
2010. júl. 8. 16:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Helló, ezt elhagytad.
2010. júl. 8. 16:42
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
megállsz közvetlenül elötte. 10 mp-ig nézed szótlanul. majd csendesebb hangon, lehunyt szemmel. " ezt most szeded össze..."
2010. júl. 8. 17:22
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha megszólitod őket,biztos hogy mérgesek lesznek,és biztos vagyok benne,hogy nem hogy befejeznék,hanem folytatni fogják,még többbel.
2010. júl. 9. 20:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az egész csak akkor működik, ha 210 centi és 170 kiló vagy, negatív hajhosszal.
2010. júl. 10. 08:59
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen ezt mar mi is tapasztaltuk, hogy az emberek agresszivek lesznek ha megszolitjuk, mert valamit helytelenul cselekedtek. Nem csak szotyizaskor... mindig. Talan zavarja hogy mas is eszrevette es tudatja is a rosszalkodasukat.

Leszurtem a valaszokbol:

Hello!

majd....

Megállsz közvetlenül elötte. 10 mp-ig nézed szótlanul. majd csendesebb hangon, lehunyt szemmel. " ezt most szeded össze..."

Ez elegge jonak tunik egyelore.

Hatha jonnek jobb otletek.

2010. júl. 12. 14:26
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést Hölgyem - Uram elvesztett valamit.
2010. júl. 13. 20:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát magyarok nem nagyon szoktak szotyolázni,a többire meg tudod tilos rászólni mert nekik joguk van a szemeteléshez is.

Amúgy igazad lenne,és ha a szotyis példától és csoporttól eltekintünk ....hát nem tudsz felnőtteket megnevelni,tehát csak magadnak okozol vele problémát.

A nem-szemetelés alapvető intelligencia és neveltetés kérdése hogy nem sz@runk oda ahol eszünk,de nálunk természetesen ez SEM működik.

A jóléti társadalmakban büntetik a szemetelést,és nem csak ígérgetik hanem meg is teszik.Ott egy hatósági személynek VAN jogköre és él is vele(pl közteres).

Nálunk nem élhet vele mert nálunk mindenkinek joga van ,meg saját ombudsmannja.

Feszett fejsze....

2010. júl. 13. 20:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!