Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi a hagyomány, ki tegye ki...

Mi a hagyomány, ki tegye ki melyik elválasztót a pénztárak futószalagán?

Figyelt kérdés

A pénztáraknál a futószalagra kinek a feladata kitenni az elválasztót? Ha kipakolom a cuccokat a kosárból a szalagra, akkor

1) Az előttem lévő teszi be az elválasztót az ő cucca mögé és én teszek be egyet a cuccom mögé (vagy)

2) Én teszem be az elválasztót a cuccom elé és a mögöttem lévő teszi be a cuccom mögé?

Tehát mindenki a saját cucca elé vagy mögé kell, hogy kitegye az elválasztót?

2019. máj. 23. 23:33
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Pont erről beszélek, hogy bár logikusnak tűnik a cuccom mögé tenni az elválasztót, gyakran elé és mögé is ki kell tennem, mert valamiért nem került ki. Ezt próbáltam megfejteni, hogy van-e valami népszokás ebben, hogyan illik, ha már a logika becsődöl. Aztán a covid alatt eltűntek az elválasztók is, ne tapizzuk őket, meg ha védőtávolsággal álltak a vásárlók, a legbambább kasszásnak is feltűnhetett, hol van a vége egy vevő cuccainak.

Mindazonáltal komolyan érdekel, hogy a kérdésemből miért az derül ki többeknek, hogy nem tudom, mi a logikus, illetve miért kell egyáltalán spekulálni, hogy miért kérdez valaki valamit, ha az a kérdés a kontextus nélkül is tisztán megválaszolható.

2022. ápr. 14. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!