Nagyon bunkó dolog, ha étteremben nem használom a kést, csak a villát?
6-7 év felett bunkóság, igen.
Unokahúgom hatéves, nagycsoportos, szeptemberben megy iskolába, és az oviban már használnak kést.
Szerintem félreértitek a kérdést. Nem azt kérdezte, hogy bunkó módon egyen-e, hanem csak, ha előre elvagdossa az rendben van-e.
Kérdező ezt igazából egy praktikus dolog és az amerikaiak így esznek étteremben, előre elvagdossák mondjuk a húst - persze kulturált módon - utána leteszik a kést és jobb kézben a villával esznek. Ezt persze normális módon és nem valami hadonászás az evőeszközökkel, vagy nyomiskodás. Jobb kézben a kés, mert úgy ügyesebb az emberek többsége, balban a villa és felvágják, ha kész leteszik a kést és a szokásos módon esznek a villával.
Itt csak a sorrend változik. Egyébként kerestem hozzá videót, bár ezen csak kicsit látszik, de a célnak elég lesz. Egyébként kérdező én is így eszek. :) Először végig vágom ez egészet, kés letesz és eszem a villával. Sokkal kényelmesebb mint egyenként vagdosni.
https://www.youtube.com/watch?v=eBRF1LfCa_A
Az én szememben gáz, ha valaki még alkalmakkor sem tud tisztességesen enni. Manapság nem szól érte senki, szóval csináld így. Számomra mondjuk felfoghatatlan, hogy bizonyos kor felett, hogy nem megy. Nekem természetes, hogy otthon is mindenki késsel-villával eszik, pláne ha étterembe megyünk.
"A stílus maga az ember."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!