Az emberek miért szeretnek a másik embernek beszólni?
Engem is már megszóltak.Volt, hogy a súlyom miatt(hány kiló vagy?), akkor tél volt és vastag ruha volt rajtam.
Volt, hogy egy cigány.
Szerintem azért, mert a másik "táborba" tartozik, más mint ő.
Lásd:
barna ember- fehér ember
felnőtt-tini(mondjuk rövidszoknya rajta)
plázacica- nem plázacica
magas-alacsony
nem szemüveges- szemüveges
nem tanuló- stréber
nem olvasó- olvasó
és fordítva
stb.
Az autósoknak autós identitásuk van, utálják a biciklistákat. Ez természetes. A kerékpárok egyébként is zavarják az autóközlekedést. A biciklisták is gyűlölködnek, meghúzzák az autók oldalát stb. Az autósok joggal dühösek a motorosokra, akiknek egy jelentős része veszélyesen, a szabályokat be nem tartva közlekedik. A kisebb motorok éktelenül hangosak, ez is sokakat zavar, ennélfogva a legtöbb ember ki nem állja a motorosokat. A nem kutyások egész természetesen utálják a kutyásokat, mert a kutyák elaknásítják a lakótelepek zöldfelületeit, ráadásul ugatnak, meg vannak hülyülve. A kismamák mindenkinek beszólnak, mert kicsit megváltozott tudatállapotban vannak (a terhesség, szülés és gyereknevelés folyamatának megvan a maga pszichés hatása), és úgy érzik, hogy az a tény, hogy gyerekük van, mindenre feljogosítja őket, erkölcsi fölénnyel ruházza fel őket. Ez is érthető, mert gazdasági szempontból egy újszülött értéke kb. 50-70 millió forint, tehát aki szült egy gyereket, az nagyban hozzájárult a népgazdasághoz.
A beszólás egyébként valóban feszültséglevezető játék, meg arra is jó, hogy ha A beszól B-nek, akkor átmenetileg (persze csak ha B erre le nem pofozza) győztesnek érzi magát B-vel szemben, erősnek, ami növeli az önbizalmát. Győztesnek lenni jó Vagy amikor egy kismama lecsesz egy nemkismamát, hogy őneki márpedig joga van előre furakodni a sorban, mert ő bizony kismama, akkor ő valóban úgy érzi, hogy ő egy erényes és jellemes, tiszta lény. Meg lehet figyelni, hogy a maguk erkölcsi fölényében hívő, másokat leckéztető emberek néha a könnyükig meghatódnak saját nagyszerűségüktől. Ez is kellemes érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!