Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az emberek miért szeretnek a...

Az emberek miért szeretnek a másik embernek beszólni?

Figyelt kérdés
Hányszor van, hogy beszólnak egymásnak idegen emberek. Autós a biciklisnek... Áll a parkolóba, ahol rá lehet menni a járdára mindenki ott megy el, mert csak ott tud, gyalogosok, mindenki, és beszol a csávó a kocsiból, hgy ne a kocsija melett menjen már el, mert megkarcolja, leveri a tükröt... Kb 5 bicigli elfért volna egymás melett, de a hapek problémázott, a bringás vissza szólt, de inkább tovább ment. Ugyan ez van az autósok a motorosokkal, nem kutyások a kutya sétáltatókkal, kismamák a nem kismamáknak...stb. És sokszor mmindenk kis apró dolgogért állnak le az emberek vitatkozni. Mi a jó ebben nekik? Így vezetik le a feszültséget, hogy a másiknak beszólnak egy jó nagyot?
2010. júl. 5. 09:03
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Engem is már megszóltak.Volt, hogy a súlyom miatt(hány kiló vagy?), akkor tél volt és vastag ruha volt rajtam.

Volt, hogy egy cigány.

Szerintem azért, mert a másik "táborba" tartozik, más mint ő.

Lásd:

barna ember- fehér ember

felnőtt-tini(mondjuk rövidszoknya rajta)

plázacica- nem plázacica

magas-alacsony

nem szemüveges- szemüveges

nem tanuló- stréber

nem olvasó- olvasó

és fordítva

stb.

2010. júl. 5. 10:16
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

Az autósoknak autós identitásuk van, utálják a biciklistákat. Ez természetes. A kerékpárok egyébként is zavarják az autóközlekedést. A biciklisták is gyűlölködnek, meghúzzák az autók oldalát stb. Az autósok joggal dühösek a motorosokra, akiknek egy jelentős része veszélyesen, a szabályokat be nem tartva közlekedik. A kisebb motorok éktelenül hangosak, ez is sokakat zavar, ennélfogva a legtöbb ember ki nem állja a motorosokat. A nem kutyások egész természetesen utálják a kutyásokat, mert a kutyák elaknásítják a lakótelepek zöldfelületeit, ráadásul ugatnak, meg vannak hülyülve. A kismamák mindenkinek beszólnak, mert kicsit megváltozott tudatállapotban vannak (a terhesség, szülés és gyereknevelés folyamatának megvan a maga pszichés hatása), és úgy érzik, hogy az a tény, hogy gyerekük van, mindenre feljogosítja őket, erkölcsi fölénnyel ruházza fel őket. Ez is érthető, mert gazdasági szempontból egy újszülött értéke kb. 50-70 millió forint, tehát aki szült egy gyereket, az nagyban hozzájárult a népgazdasághoz.

A beszólás egyébként valóban feszültséglevezető játék, meg arra is jó, hogy ha A beszól B-nek, akkor átmenetileg (persze csak ha B erre le nem pofozza) győztesnek érzi magát B-vel szemben, erősnek, ami növeli az önbizalmát. Győztesnek lenni jó Vagy amikor egy kismama lecsesz egy nemkismamát, hogy őneki márpedig joga van előre furakodni a sorban, mert ő bizony kismama, akkor ő valóban úgy érzi, hogy ő egy erényes és jellemes, tiszta lény. Meg lehet figyelni, hogy a maguk erkölcsi fölényében hívő, másokat leckéztető emberek néha a könnyükig meghatódnak saját nagyszerűségüktől. Ez is kellemes érzés.

2010. júl. 5. 11:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Kösz, hogy elmagyaráztad, már értem!
2010. júl. 5. 13:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
máshol felgyűlt feszültségtől szabadulunk meg ilyen módon. Érezzük , hogy a mítosz, amiben élünk hamis, kárunkra van, jövőnket veszélyezteti, de azt nem lehet bevallani, hát azokat utáljuk, akik mernek mások lenni, mint mi, akik igen fegyelmezetten próbálunk igazodni. Na jó ez egy kis spontánkodás volt.
2010. júl. 5. 16:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Így vezetik le a felgyülemlett feszültséget. Kieresztik a fáradt gőzt.
2010. júl. 5. 19:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Azért, mert úgy gondolják, hogy attól, hogy a másikat "le", ők "fel". Önbizalomhiány, nem találják a helyüket a világban. Nagyjából mindenki azt adja vissza, amit kap. Meg még egy jó nagy adag rosszindulat is kell hozzá. Az ilyenekben nem sok jóérzés van, empátia meg semmi.
2010. júl. 16. 15:43
 7/7 anonim válasza:
Én nem felgyűlemlett feszültséget vezetem le, de ha bunkó velem egy idegen ember, csúnyán beszél, vagy sértő, akkor nem fogom magam hagyni. 2 éve költöztem fel Pestre vidékről. Akkor még más volt a véleményem az emberekről. Most pedig nem igazán szeretem az emebereket, csalódtam bennük.
2010. júl. 16. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!