Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan kell disznót vágni?

Hogyan kell disznót vágni?

Figyelt kérdés
Alapból hogyan ölik meg, mit csinálnak az apró testrészekkel (zsigerek, hártyák stb.), a sok vért sem lehet nagyon felhasználni. Hogyan és miként lehet egy disznót a legapróbb porcikájáig felvágni és elkészíteni? Mik azok, amiket mindenképpen ki kell belőle dobni?
2019. márc. 19. 22:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Nézd meg a youtube-on!


disznóvágás youtube


a keresőbe, és nézd meg a találatokat.

2019. márc. 20. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

No ez a kérdés érdekes, mert ez nem annyi, mint egy bokrot elültetni, még csak nem is lehet dióhéjban összefoglalni úgy, hogy abból valaki sikeresen levágjon és feldolgozzon egy malacot, ha még előtte sosem csinálta, sosem látott olyat. A böllér egy komoly foglalkozás volt régen, kábé mintha azt kérdezted volna, hogyan kell csatornázni vagy hordót készíteni.

A jutúbos ötlet jó, nekem nem jutott volna eszembe - de számíts rá, hogy nem 3 perces videoban fogják bemutatni (legalábbis ha elég részletes ahhoz, hogy nekifoghass az alapján). Nem véletlen, hogy egy disznóvágás egy egész napos elfoglaltságot jelentett 3-4 embernek.

2019. márc. 20. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
39%

Hentes vagy falusi verzio?

Utobbinal kell 3 markos ferfi, mar ha a diszno is nagyobb.

Lefogjak, ütőér szuras, elkerulve a szivet, megvarni mig kijon az osszes vere. Igy marad tiszta a hus.

Perzselovel szőrtelenítés.

Kivagod a sonkakat, tovabbi szalonna részeket, egyeb husok.

Kidobni csak a nyelocsovet, hugyholyagot es a beleket nagy reszet szoktak.

Minden mas szervet fel lehet hasznalni. Meg a vert is. A vekonybelet felhasznaltak regen kolbasz tolteshez.

2019. márc. 20. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Fejbelövik egy hengerszrű valamivel amiből egy cső ugrik ki golyó helyett maj a nyakába döfnek egy kèst ès egyből valaki gyorsan odatart egy nagytálat hogy begyűjtse a lehető legtöbb vèrt.


Vègbèlnyílás, lábon lèvő lehúzható körmök ès a koponyacsont, ezek kuka.


A vèrt szinte 99%-ban felhasználjuk ( hagymásvèr ès vèreshurka ) az összes belszervet azthiszem csak a vesèt ès az epehólyagot illetve húgyhólyagot kivève szintèn mindent felasználunk sajtba, kolbászba ès hurkába. A fejet egèszben ès a belszerveket megfőzzük ès így mennek majd további felhasználásra. A körmökből farokból ès fülekből meg lesz a kocsonya. A hártyák is ugyanúgy mennek az abalèbe. A beleket kiürítjük ès alaposan kimossuk ès ebbe megy vissza majd a malac feldolgozva.

2019. máj. 8. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!