Egy hercegnőnek hogyan kell viselkednie?
Az etikett az nem a legegyszerűbb mindenhez megvan a saját kis mütyürke amit sokan nem is ismernek és erre pontos válasz sincs csak azok tudják akik ebbe tartoznak. Itt irtak egy-két dolgot oke ezek alap dolgok vagy csak nekem. Nekem a magymamám arisztokrata származású és nekem se tud sokat mondani mert tudja hogy nem érteném meg. Azt tudom viszont hogy franciául leveleztek az arisztokraták.Volt meg itt tiara kérdés: Tiara és diadém közt is van külömbség: Tiara két ággal több a diadémnál. Ez a nemeseknél is látszik pl. Grófi tiara bárói diadém.
Rangok Magyarországon így áltak.
Báró
Gróf
Herceg
A gróf és a báró igazábol nem tért el sokban csak a diadém tiara dologban. És ezeket nem mindig viselhetik. Pl. Van hogy megköveteli az adott esemény hogy tudják ki kicsoda pl.csak formális eseményeken, például állami vacsorákon viselnek tiarákat
És nehéz megmondani ki grófnő és ki grófné mert ha a család olyan hogy elfogadják és megadják neki a teljes jogosultságot akkor grófnő lehet. Meg ha eleve grófnő házasodik gróffal akkor is grófnő marad mert születése joga használni. Viszont ha pl herceg és grófnő vagy bárónő házasodik az már neccesebb ott nem mindig kapják meg mert az már magas rang. Ja uralkodás: ha valaki születése jogán királynő és pl lemond valaki javára akkor több esetben hercegnőis címét viseli tovább mert ez igy fair. Ha viszont királyné és a férje lemond ők maradnak király és királynéi megszólításban. Anyakirálynő olyan nincs, anyakirályné van de inkább azt is úgy mondják,hogy őfensége a király/királynő édesanyja.
Öltözködés: nemcsak a briteknél szinte mindenhol ha megjelennek nem annyira elfogadott a nadrág mert az férfi darabnak számított. Jó ezt családja válogatja de nállunk is még anyukám szoknyában vagy egyberuhában jelenik meg. Beszélgetés: sokan azt hiszik időjárásról beszélgetünk meg stb... nem mindenről beszélünk a megfelelő mennyiségben. Otthon meg ki mit beszél ahhoz a többinek semmi köze és ezzel mindenki így van ezekben a társaságokban. Ja és fontos felkészülni hogy ki kicsoda mit tudni róla hogy legyen miről beszélni. politizálás is kis mennyiségben aztán vannak akik túltolják de ők külön ülnek.
Lehet jó későn írok a kérdésre de úgy éreztem ez az első olyan amire válszolnom kell és remélem tudtam segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!