Miért nem képesek egyesek helyesen leírni néhány kérdést és választ?
Például:
"Annyira elegem van! 17/L vagyok anyám 50 éves későn szült.
az a lényeg hogy minden apróságér azonnal ordít és csak "neki van igaza" mindig ő ezt hiszi ,mikor én tudom jobban, majdnem mindig.
Pl.: ma voltunk a kórházban vérvételen és hívta őt valaki telefonon , felvette de nem szólt senki bele, erre mikor már haza értünk akkor mondom neki hogy hívott engem a keresztanyám miközben a kórházban voltunk(némítva volt akkor a telefonom) a lényeg hogy ő meg rám förmed hogy őt is hívta a kórházban és már mondta is nekem hogy hívta keresztanyám. de mondom ezt nem mondtad anya, hogy k.anya volt erre úgy ordított vagy 10 percig hogy nem tudtam már mit csináljak ,hogy abba hagyja. "
Igen, tudom, hogy ez nem egy kifejezetten kultúroldal, de mégis miért olyan nehéz lenyomni néhány nyamvadt kis billentyűt?
Nem hiszem, hogy túl nagy problémát jelentene alkalmazni a magyar helyesírás szabályait - vagy manapság már ez is gáz? Egy kis vessző ide, egy kevés pont oda, esetleg itt-ott bejegyezni, hogy a mondatok nagybetűvel kezdődnek...
Elvárni azt, hogy tiszteljék az anyanyelvünket, valószínűleg naivság lenne, de hol egy kis alapvető műveltség, értelem, igényesség?
Persze, sokan rá fogják arra, hogy sietnek - na ne legyünk már nevetségesek! Azzal a pár karakterrel nem sok másodpercet spórol meg valaki az életéből. Vagy divat így írni? Lustaság? Tényleg az értelmi szint drasztikus csökkenése?
Utolsó előtti válaszoló vagyok ismét. Tudom, hogy Te, kérdező, nem erre gondoltál, csak kifejtettem mellékesen a véleményem a "nyelvtannáci" rétegről is, mert sajnos vannak emberek, akik még abba is belekötnek, ha véletlen gépel el valamit az ember, ami előfordul, még a legnagyobb jóindulattal is.
Az valóban zavaró, amit te is említettél, hogy az illető alig, vagy egyáltalán nem használ mondatvégi írásjeleket vagy vesszőket, és egybemossa az egész szöveget;- ez különösen akkor zavaró, ha többféle alany is szerepel a mondatban, mert akkor csak harmadik- negyedik nekifutásra sikerül elolvasnom, mit is szeretne a kérdező. Még zavaróbbak a felesleges rövidítések (indok többnyire: bocs, siettem), és amivel engem a világból ki lehet kergetni: az a tulajdonnevek kisbetűvel írása. Azért ne nemecsek ernőzzünk már mindenkit, még ha internetről is van szó. Egy-két embernek szokása.
Például ezt a kérdést nézd meg, ez még rosszabb, mint a te példád:
leginkább samsung wave kéne, játék, kép, téma etc. csak azért kérek sokat, mert valaki ad és nincs fent sok cucc hozzá ilyenek :S (torrent is jöhet)
mobile 9, 24, zedge ilyeneket csak ezeket ismerem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!