Hogyan kell köszönni távozáskor, ha először találkozok valakivel aznap?
Gyakran megesik velem, hogy huzamosabb tartózkodás után távozok valahonnan, és találkozok közben valakivel, akivel aznap még nem találkoztam. Például: az iskola egy kerítésen belül több épületből áll, én aznap csak az egyikben voltam, egy tanárom meg csak a másikban. Délután indulok haza, elmegyek az először látott tanár előtt. Vagy munkahelyen, délután távozáskor találkozok a délutános takarítóval, akit aznap még nem láttam (ő ottmarad, én hazamegyek). Magázódást feltételezve hogyan kellene köszönni:
1. Jó napot kívánok?
2. Viszont látásra?
Ha az 1., akkor nyilván nem árt tényleg jól emlékezni, hogy találkoztunk-e már aznap...
hmmm jó kérdés... Ha csak elmész mellette, akkor jó napot kívánok és nem gáz egy nap többször is jó napot kívánni. Ha épp távozol, vagy látod, hogy ő távozik akkor viszont látásra mert ezzel kifejezed, hogy ma valószínűleg már nem találkoztok.
Egyébként a jónapottal szerintem nem nagyon lehet mellélőni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!