Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nálam fiatalabb, de ismeretlen...

Nálam fiatalabb, de ismeretlen nőnek hogy szokás köszönni bármilyen munkaterületen?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy pl pénztárban, eladó, bank, mobil szolgáltató, hr stb. Úgy tudom nem illik tegezni nőt, amíg ő nem szól vagy ő nem tegez, de furán érzem mondjuk pénztárban a jó napotot egy nálam 10 évvel fiatalabb nőnek. Bunkó vagyok ha tegezem őket ilyenkor? Vagy helytől is függ, mert talán a bankban ügyintézés az kicsit professzionálisabb közeg mint egy tesco kassza?

Vagy csak túlagyalom, és nyugodtan tegezzek ilyen helyzetben bárkit aki jóval fiatalabb?

2018. dec. 30. 17:26
1 2
 11/19 anonim válasza:
0%

10.-nek.

Igen, ez egy másik példa!

Hiába a pasi a magasabb rangú, de te vagy a nő! Ilyenkor ezért magáz!

2018. dec. 30. 18:23
 12/19 anonim ***** válasza:
43%
Ha 30-as férfi vagy, akkor pénztár, bank, mobil szolgáltató esetében a hölgynek jónapot kívánok, az üzletnek jónapot, az eladónak konkrétan szia.
2018. dec. 30. 18:26
 13/19 anonim ***** válasza:
55%

A "jó napot kívánok" az általános köszönés magyar nyelven, felnőttek között, ha nem ittatok pertut előtte, függetlenül attól, hogy mi van a lábatok között.

De én meg szoktam várni, hogy a pénztáros köszönjön, ahogyan akar, és ugyanúgy köszönök vissza. Ugyanis meglepően gyakran előfordult, hogy köszönök neki, ő meg szrik visszaköszönni, vagy köszönök kulturáltan, hogy jó napot kívánok, az meg azt válaszolja, hogy helló.

2018. dec. 30. 18:41
 14/19 anonim ***** válasza:
36%
Egyébként aki lerag a rangoknál, annak üzenem, hogy elvileg a vevő feljebb van.
2018. dec. 30. 18:45
 15/19 anonim ***** válasza:
23%

simán csak szia egy fiatalabb nőnek. Nem fog egyik sem megsérődni rajta.

Egy főnöködnek, vagy üzlettársnak ne köszönj sziával, de a kérdésed alapján nem erről van szó.

2018. dec. 30. 18:48
 16/19 anonim ***** válasza:
38%

>> Bunkó vagyok ha tegezem őket ilyenkor?

Igen, bunkó vagy. És tudatlan is. Tanuld meg, hogy nem a kor miatt tegezünk valakit: fiatalabb tegezzük, idősebb magázzuk... Nem, nem így van. A tegezés feltételez egy bizonyos közelebbi kapcsolatot: rokon, jó szomszéd tanár/diák viszony, osztálytárs barát stb. Csak úgy, ismeretlenül letegezni valakit egyeneken parasztság. Ne tegezz fiatalabb férfit se. Idegent csak akkor tegezz, ha megengedi.

2018. dec. 30. 18:52
 17/19 anonim válasza:
6%

"Egyébként aki lerag a rangoknál, annak üzenem, hogy elvileg a vevő feljebb van."

Ez igaz, DE itt meg az játszik, hogy a magasabb rangú nem "alázza le" a szolgálóját. Azaz, ilyenkor sem szabad letegezni, csak ha ő megkér vagy tegez.

2018. dec. 30. 18:59
 18/19 anonim ***** válasza:
34%
Mindenképp a napszaknak megfelelően köszönök, nem tegezem, de ha ő tegez akkor én is úgy folytatom.
2018. dec. 30. 19:08
 19/19 anonim ***** válasza:
54%

ALACSONYABB RANGÚ XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Emberek, XXI. század, nem a feudalizmus kora.

2018. dec. 31. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!