Manapság tanítják vagy sem, hogy hogyan kell a Himnusz alatt állni, viselkedni?
11.
Ez mind rendben is lenne, ha otthon lenne pl szilveszteren kívül alkalom rá, hogy a Himnuszt hallgatnák családi körben.
A Himnuszt általában nem családi körben hallgatják-énekelik, hanem először az óvodában, iskolában, ha nem tévedek.
A szülő csak templomban, vagy focimeccsen van a gyerekével, amikor alkalma van rászólni a gyerekre, hogy hogyan viselkedjen -úgy, mint a szülő-. Szerintem.
A szilveszteri Himnusz, tévében az olimpia pont elég a nevelésre, a nevelés megkezdésére ezen a téren - úgyis rá fog kérdezni a gyerek, hogy miért állnak ott a bácsik, nénik. Akkor meg elmondja anyu-apu, hogy mert úgy illik. Majd ha iskolába mész, akkor elhangzik ott is, és akkor neked is szépen vigyázban kell állnod.
Utána meg pont elég az, ha az első évnyitón, évzárón az "és most álljunk fel a Himnuszra" után rászól a tanárnéni azokra, akik bontják a rendet. De azt túlzásnak érzem, hogy ezt tananyagban kellene tanítani.
Időpont ma 05:25
Templomban? xD Ne viccelj már. A gyerekek, ha el is mennek abba az álszent bordélyba, akkor azért viselkednek úgy, ahogy, mert ők sem hiszik el azt a sok maszlagot. Igazán förtelmes példa volt a templom.
13. vagyok
Azt hozzátenném, hogy azért a környezetemben szerencsére nem összesen a templomba meg a meccsre viszik a gyerekeket szocializálódni, viselkedni tanulni a szülők, hanem pl. színházba, moziba, étterembe, gyerekzsúrra, de akár a boltba menést is megemlíthetem. Ezeken a helyeken meg megszokja egy idő után a gyerek, hogy azt teszem, amit anyu-apu mond. Temetésre sem tudnak eljárni gyakorolni többek szerencsére :) gyakran, de attól még a legtöbb tud viselkedni, ha előtte elmagyarázzák, ha voltak már olyan helyen, ahol hasonló szabályok vannak. Kb. a Himnusz ugyanaz, mint mondjuk a színház, csak fel kell hozzá állni mereven, és nem leülni, amíg vége nincs a dalnak. Ezt azért a legtöbb gyerek már megérti. Aki nem, annak szól a tanárnéni élesben, és ha kell, ofőórán elmondja 2 mondatban az egész társaságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!