Ti tegeznétek vagy magáznátok?
#8-as vagyok megint. Nem tudom miért kapott 0%-ot a válaszom, de elmagyarázom a helyzetet, ahogy én látom. Ez azért egy nehéz helyzet, mert természetes dolgok mondanak ellent egymásnak.
A konditeremben természetes dolog a tegeződés. Ezért ott az edzőtársat tegezni illik. Az iskolában viszont természetes (most még) a tanárokat magázni. De mi van akkor, ha az a tanár egyben edzőtárs is? Ekkor ellentmond egymásnak a két helyzet.
Mi lehet ilyenkor a megoldás, ha mindkét helyzet fennmarad? 3 lehetséges eset van, egyik sem jó.
1. Az iskolában is tegeződni? Ezt valószínűleg nem engedi a szabályzat, és furcsa lenne a többi tanárnak és diáknak is. Ezért ez nem megoldás.
2. A konditeremben is magázni? Ez sem jó megoldás, mert CSAK ŐT kellene, tehát kivétel lenne a többiek között, és ez meg az edzőtársaknak lenne furcsa.
3. Az iskolában magázni, a konditeremben tegezni? Ez önmagában is ellentmondás, ugyanahhoz az emberhez kétféleképpen viszonyulni, rendkívül képmutató is és bele lehet zavarodni, könnyű eltéveszteni.
A három lehetséges megoldás egyike sem jó, ezért ezt a helyzetet meg kell szüntetni. Ezt pedig úgy lehet, hogy valamelyik fél iskolát vagy konditermet vált. Ha nem vagytok már egy iskolában, akkor lehet a konditeremben is tegezni. Ha nem jártok egy konditerembe, akkor lehet az iskolában továbbra is magázni. A kettő közül konditermet váltani könnyebb.
Tehát vagy a tanárnak, vagy a kérdezőnek kell elmenni a konditeremből, és másik termet keresni. Nem tudom, hogy a kérdező vagy a tanár volt-e ott előbb, de a kérdésfeltevésből úgy sejtem, hogy a kérdező. (Azért fontos ez, mert aki később kezdett el ott edzeni, annak a megjelenése okozta a kínos helyzetet, ezért ő a zavaró tényező, neki kell elmenni.)
- Ha mégis a tanár volt ott előbb (ez az egyszerűbb eset), akkor a kérdezőnek másik konditermet kell keresni. Ilyen egyszerű.
- Ha a kérdező volt ott előbb, akkor a tanárnak kell onnan elmenni, de nem lehet csak úgy mondani neki, hogy eddzen máshol, mert ennek következményei lehetnek az iskolában. Ezért kell másképp jelezni neki, hogy kínos a helyzet. És sok tanár nem szeret iskolán kívül a tanítványaival találkozni, "lelepleződni", ezért a legjobb módszer a konditeremben, mások előtt hangosan az iskolában elvárt módon szólítani. Ettől mindenképpen megszűnik a kínos helyzet. Több eset lehetséges (csökkenő valószínűség szerint):
1. A tanár nem megy többé abba a terembe, ahol összefuthat egy tanítványával. Ekkor csak iskolai találkozás lesz, iskolai megszólítással, egyértelmű lesz a helyzet.
2. A tanár természetes módon reagál, úgy, mint az iskolában, ezzel azt jelzi, hogy a konditeremben is így kell szólítani. De ekkor már az edzőtársak is tudják, mi a helyzet (ezért kell előttük megszólítani a tanárt), így nem lesz kínos csak őt magázni.
3. Ami csak elméleti lehetőség: a tanár esetleg felajánlja a tegeződést. Ilyenkor meg lehet kérdezni, hogy csak a konditeremben-e, és amit válaszol, aszerint kell őt megszólítani.
Ezért az az egyetlen megoldás (a konditerem váltáson vagy a találkozás elkerülésén kívül), amit leírtam a #8 válaszomban is: ott a konditeremben minél több ember előtt jó hangosan úgy szólítani, ahogy az iskolában, és megfigyelni, mit reagál. Nem értem, miért kaptam 0%-ot...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!