Hogyan lesz belőlem pincér / felszolgáló 36 évesen? A perfekt angol tudásomra építek a szakmát meg útközben felszívom?
04:54, persze nem erről szólt a kérdés, de mivel nem is nagyon volt kérdés, ezért találtam valamit, amire reagálhattam. :) igen, szerintem a megtanulás bármilyen nyelven túlzás, nyelveket csak folyamatosan tanulunk, kivéve, ha az anyanyelvünk (persze az akit ez érdekel vagy igénye van rá, tovább fejlesztni magát), mert akkor "elvből" a nyelv helyes beszélőinek számítunk, nincs mit "megtanulni" már a gyerekkorunk után. ha hibát vét valaki az anyanyelvén, akkor max. műveletlennek, olvasatlannak vagy tájékozatlannak tartják, de ha ugyanazt a hibát nem anyanyelvi beszélő követi el, akkor más a helyzet (esetleg elismerhető, hogy na ezt még az anyanyelvi beszélők sem tudják helyesen), ezért (is) mondom, hogy "meg"tanulni nem lehet egy nyelvet, csak tanulni (és eljutni akár profi magasságokba is). nem a saját kútfőmből származik ez a dolog egyébként, csak mélységesen egyetértek vele, többek között egy kedves idős nyelvtanárom vallotta ezt és valami ehhez hasonlót Lomb Kató is.
és megint elvittem a témát, csak imádok nyelvtanulásról beszélni. :)
egyébként utolsónak igaza van, ritka az igazi felszolgáló, de élmény találkozni velük. :)
Szolga lélek mély alázattal.
Akármilyen pökhendi a vendég, sohasem a perfekt angol pincér az úr köztük. - Ezt nehéz tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!