Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Arra tanítottak hogy illik...

Arra tanítottak hogy illik köszönni annak akivel gyakran találkozunk. Mégis sok nő kikezdésnek vesz egy egyszerű köszönést! Miért?

Figyelt kérdés

Megtudtam hogy bunkónak mondanak sokan mert nem köszönök pl a minden nap látott boltos csajnak a bolton kívül. Vagy a munkahelyen a többi cégnél dolgozó nőknek akikkel minden nap találkozunk és csak max látásból ismerjük egymást.

Régebben jólnevelt vidéki srácként mindenkinek köszöntem akivel napi szinten zárt helyen összetalálkoztam. De sajnos sokszor értetlenség fogadta a gesztusomat, nem jött válasz. Aztán történt 2 olyan eset ami miatt leszoktam az udvariasságról! Mindkettő kb ugyanaz. Minden nap köszöntem munkába menet a liftben egy másik cégnél dolgozó csajnak. Ugyanakkor jártunk minden egyes nap dolgozni, nekem természetes volt a köszönés. Itt hozzá kell tennem, hosszú ideje barátnőm van! A csaj furcsállta hogy ismeretlenül köszön neki valaki, ezért kitalálta hogy egy oka lehet: tetszik nekem és kikezdtem vele! Ezt bőszen terjesztette is, kiderült hogy a barátnőmmel dolgozik egy irodában (de nem ismerik egymást csak látásból). Szegény párom háta mögött azt pletykálták hogy “most költöztek össze, de kikezdett a pasija a Timivel”.

Mégegy ilyen eset volt, akkor határoztam el hogy nem köszönök többet idegen nőknek, bármi is van! Most viszont bunkó vagyok, ami vánt, mert nem így neveltek.

Sajnos sokan mondják hogy sok nő manapság a legalapvetőbb udvariasságot is kikezdésnek veszi.

2018. aug. 28. 07:23
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! Többen írtatok nagyon hasznos segítségeket! Sajnos nem teljesen fogadtam meg őket, nem tudtam kibújni a bőrökből és bajba is kerültem! Nemrég elkezdtem járni egy konditerembe, ahol egy csaj megkért hogy emeljek neki fel egy súlyt, segítettem neki! Nem jópofiztam, nem udvaroltam. Mentem is tovább utána. Tegnap összefutottam vele, pont a terem ajtajában és mivel “összeakadtunk” köszöntem neki. Fél óra múlva jött a kigyúrt állatnak kinéző pasija, hogy mit köszöngetek én a nőjének, mit akarok tőle? Szerencsére csak szájkaratézott de nagyon égő volt (én 180 centi, 68 kiló vagyok, szemüveges, nem egy olimpikon alkat sajnos).

Úgyhogy többet ismeretlen nőknek nem köszönök még véletlenül sem! Inkább leszek a bunkónak kikiáltott!

2018. aug. 31. 13:51
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Undorító ez a társadalom:D

Tolakodó, ha egy korosztályomból való hölgynek tegezve köszönök a liftben. Agyam eldobom.

Te módfelett rendben vagyok kérdező, a probléma a többi emberrel van...

2018. szept. 17. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!