A volt tanáromat, aki időközben kollégám lett, egy munkahelyen, sőt: egy irodában vagyunk, hogy kellene megszólítanom?
Magázd- mert mindegy is egyébként, ha meg ő változtatni akar - és éppen ráér-, majd szól.
*Karinthy, Tegezés (mikor nem tudják, tegeződnek-e)
KOVÁCS: Hát az izé... a család mit csinál?
TAKÁCS (szórakozottan): Milyen család?
KOVÁCS: Hát a... (viccesen) a családunk. A nagyságos asszony - meg a gyerekek...
TAKÁCS (bután): Ja - hogy az én gyerekeim? (Ránéz.)
KOVÁCS: A persze, persze... A izé... a gyerekek, persze.
TAKÁCS (forszírozva): Hja, mármint hogy az én gyerekeim... (magára mutat) - vagy talán...
KOVÁCS (kínban): Na igen, csak úgy mondtam, hogy a "családunk", ahogy mondani szokták viccesen, hehehe... (Homlokát dörgölve.) Fü.
>> feltünöen X tanár bácsinak szólítod
Ilyen dilis és sértő tanácsot ne adj a Kérdezőnek. Elég nagy az ő baja így is - nem érti, hogy miért nem tegezheti azt, akit más is tegez... Nem érti, hogy a tegezés mire is megy ki...
Hív tanárúnak. Azért az egyértelmű, hogy nem te tanítottad őt, hanem ő téged. Nem akar veled tegeződni, akkor nem akar. Joga van hozzá. Én is oktattam,de nem mindenkivel tegeződöm.
A többit megoldja az idő. A Kikövetelés a tegeződésre nem jó megoldás. Tartsd tiszteletben a másik ember akaratát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!