Miért hiszik az átlag mostani tizenévesek, hogy ők többet érnek a többi embernél? Miért néznek le másokat mert más öltözködésben, kinézetben?
Miért hiszik azt h csak ők a jók, mert szépek, fiatalok, ők a valakik, a többi meg semmi?
Én 18 vagyok mégsem lettem ilyen... Mitől lettek ilyenek?
veled történt ilyen eset? Te is közéjük tartozol vagy csak áldozatuk vagy? Légyszíves mesélj róla, és olvasd el a többiek írását is(és okuljatok belőle h ez a világ szebb legyen mint most^^)
Több helyen is tévedsz!
Először is ott, hogy nagy hangsúlyt kap Nálad a többiek véleménye, mind Rólad, mind másról. És ez az egész ott kezdődik, hogy Te képtelen vagy elfogadni saját Magad, mert mindig más szemén át nézel. Ha ezt abbahagynád, és egy kicsit jobban megismernéd Magad (nem azt, akit mások látnak, hanem azt, aki valójában vagy!), máris megtennéd az első lépést a jobb emberré válás útján. Sőt, már meg is tetted! A többiek - akikről beszélsz - olyannyira belesüllyedtek a másról való ítéletalkotásba, hogy valószínűleg rengeteg időbe telik majd, míg kikecmeregnek belőle. De TE föltetted ezt a kérdést, azaz nem vagy biztos benne, hogy jó ez így. Csak így tovább!
A másik pont, ahol tévedsz az, hogy úgy gondolod, minden ember ugyanolyan, vagy bizonyos értelemben azonos. Ez óriási tévedés! Mit gondolsz, miért találták ki az intelligencia mérését? Mit gondolsz, miért van felvételi vizsga az iskolákban? Senki sem ugyanolyan, mint más, azaz mindenki egyedi. És mindenkiben ott rejtőzik az az ember, aki lehetne, csak vannak akik ezt elnyomják magukban, például azzal, hogy majmolni kezdenek teszem azt egy divat-stílust, és ezzel az egyszerű manőverrel máris birkát csinálnak magukból!
Jó, egy kicsit elszálltam. Könnyen általánosításnak tűnhet az, amit írtam, de hidd el, nem az! Azokkal az egyedekkel van baj, akik nem a saját akaratuk szavát követik, hanem a média által beléjük sulykolt "ideát" akarják önmagukkal megteremteni. Azt az "ideát", ami az emberiség végét jelképezi!
Hát a kérdésre válaszolva, nem tudom miért én sosem voltam ilyen és remélem nem is leszek. A húgom most 13 és ahogy látom ő se lesz ilyen. Mondjuk nálunk ez nevelés kérdése is, látjuk a jó példát, nem vagyunk gazdagook a szüleink pedagógusok, abból aztán meg nem lehet nagyon jól élni, viszont vállalnak plusz munkát és én is szoktam munkát vállalni.
Én csak azt nem értem ha valakinek az egy főre jutója mondjuk max 40000 Ft, akkor mi a fenének vesz táskát 10000ért, ugyanazt mait én alkalomadtán megveszek 2000, teljesen ugyanazt.
Másrészt, én nem hódolok be semmilyen divatirányzatnak, a magam tetszésére válogatom a ruháimat, és nem fogom illegetni se magam. Általában figyelnek rám, és általában nem mondják ezt , hogy óóóóóóó ez hogy néz ki.
Nincs is miért ezt mondani.
Szerintem egyébként nincs gond, majd kinövik, ha meg nem , akkor az egyetemen/főiskolán, vagy az életben nagyot koppannak az ilyenek.
-fizikuslány-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!