Nagyon ciki ha valaki ilyen melegben átizzadja a ruháját, úgy hogy foltos is? Vagy ha folyik a homlokáról az izzadtság?
Én is nagyon izzadós vagyok, ezért hordok ilyenkor inkább ujjatlan ruhákat, és ahogy előttem is írták, ha muszáj olyan helyre menni, ahova mondjuk nem illik egy ujjatlan topban beállítani, akkor is meg lehet oldani legalább valamilyen szinten! Figyelni kell, hogy milyen minőségű ruhát vesz az ember! Ez nem pénzen múlik, csak szemfülességen! Márkás üzletekben is lehet kapni olyan pólót amibe iszonyatosan bele tud izzadni az ember, és egy kínai üzletben is lehet olyat kapni, amibe nem!
Amúgy engem nem igazán zavar... Maximum akkor ha ez az ember megölelgetne így! :) Ha a homlokán folyik valakinek a víz, azt is könnyű megoldani, egy papírzsepi, vagy bármilyen nedves törlőkendő! Ha érzi az ember, hogy folyik, akkor töröl :) Az arcom pl sosem izzadt eddig, de tegnap rólam is folyt a víz elég rendesen, amikor kora délután a városban volt dolgom :)
A homlokáról mindenkinek folyik az izzadság. Erre a legelegánsabb megoldás, ha letörlöd valamivel. Legszebb ha vászonnal teszed, de a papír zsepi is jó. Amire figyelj, hogy ne legyen se gyűrött, de nagyon széthajtva, a legjobb ha félbe hajtod.
A ruhai folt ellen már nehezebb a dolog. De van megoldás.
Lenge, könnyű, nyári ruhákat hordjál. Sose hordj hosszú nadrágot, és inkább legyél szandálba. Véleményem szerint az izzadás a lábnál kezdődik. Felül is inkább rövid ujjú, de még inkább ujjatlan, jól szellőző pólót vegyél, ami ugyanakkor takar annyira, hogy megóvjon a nap sugaraitól (ilyenkor ez is szempont).
Vigyázz arra is, hogy járműveken ne dőlj lehetőleg hátra. Ha neki dőlsz az üléstámlának, akkor ott elzárod a levegő útját, és szinte biztos, hogy izzadt leszel.
Próbálj minél kevesebbet lenni a nyílt napon, séta közben is haladj inkább az utca árnyékosabb felén (ha erre módod nyílik).
Végezetül: zuhanyozz le ne csak este, de reggel is. A zuhanyzás végén hideg vízzel öblítsd le magad, mert az felfrissít.
Igyál elég folyadékot, ami hűti a tested.
És szerintem ne fújós, hanem stiftes dezodort használj (persze olyat, ami nem hagy nyomot), és csak arra fújj rá spray-vel, vagy parfümözd magad be.
A stiftes dezodor sokkal hatékonyabban véd a leizzadás ellen, mint a fújósak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!