Ehhez tényleg van joguk, tényleg megtehetik, hogy levetkőztetnek?
Attól függ, milyen helyröl van szó.
Levetköztetni ugyan nem fognak, de kabátban egy csomó helyre nem kell, hogy beengedjenek.
Igen, pl. színház, hangverseny, könyvtár.
A jegy/belépő megváltásával a házirendjüket is elfogadod. Ha nem értesz ezzel egyet, akkor nem mész ilyen helyre.
Ha ilyen beteg vagy, akkor ne menj nyilvános helyre, fölösleges másokat megfertözni.
De pl. étteremben, színházban nem lehetsz benn kabátban, azt le kell adni a ruhatárban. Ennek különbözö okai vannak, a lényeg csak annyi, hogy vagy kabár nélkül mégy be, vagy nem kötelesek beengedni. (A betegségtöl és fertözésveszélytöl függetlenül!)
Nagyon nem mindegy, hogy milyen helyről, milyen szolgáltatásról van szó.
Színházban, étteremben, kozmetikusnál, elég hülyén festene az ember kabátban.
Viszont ha annyira beteg vagy, hogy egy fűtött helyen sem bírsz megmaradni kabát nélkül, akkor talán nem kéne mászkálnod.
Nem csak magaddal cseszel ki, hogy nem gyógyulsz meg, de még az összes többi embert is összefertőzöd.
Köszönöm a válaszokat!
Könyvtárról volt szó. Csak magamra kaptam a kabátot és lefutottam, hogy kivegyek pár könyvet, amire szükségem volt, de nekiálltak hisztizni, hogy muszáj levetkőznöm és használnom a ruhatárat. Mondtam, hogy csak berohanok, mert így sem vagyok jól, nem akarok itt szórakozni, amúgy is póló van alatta csak, de nem használt. Más meg begyűrte a táskájába a kabátot és simán bement vele, pont mellettem...
A könyvtár pont az a hely, ahol kötelező a ruhatár használata. Főként lopások miatt. De gondolom, ha szoktál járni, akkor te is tudod.
Ha csak befutottál egy könyvért, nem lett volna bajod, ha abban a két percben pólóban vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!