Miért pont ofő? Miért nem oszi?
Figyelt kérdés
Nem értem hogy a magyarorszégiak miért mondják inkább azt az osztályfőnöknek hogy "ofő"? Nem szebb az "oszi"? Az ofő olyan mint ha azt mondanátok hogy "ufó"2010. jún. 8. 20:34
11/17 anonim válasza:
Én azt vettem észre h keleten (szabolcs fele főleg) oszi, nyugaton és dunatiszaköz meg ofő
sztem az oszi parasztos :D
12/17 anonim válasza:
Én is Romániai vagyok, és én is szebbnek találom az oszi megnevezést :) De lehet csak azért, mert ehhez szokott a fülünk :D
13/17 anonim válasza:
ha az ofő szerinted hasonlít az ufóra akkor ennyi erővel az oszi a faszira hasonlít xD
14/17 anonim válasza:
Én kettő okból.
1. Mióta élek csak az ofő, ofi szavakat használom
2. Van vagy 4 ismerősöm akiknek "Oszi" a becenevük (persze ha együtt vagyunk nem használjuk mindegyikőjükre ezt a szót)
15/17 anonim válasza:
Több Oszi becenevű embert is ismertem. Ugye ha Oszkárnak hívják, akkor Oszi, de van olyan akinek meg a vezetékneve Oszlovics, és akkor meg azért Oszi.
Én amúgy a biológiával voltam így, mert az én környezetemben bigyó volt, de legtöbben meg biosznak mondják.
16/17 anonim válasza:
Zentai 13 éves lány vagyok megint :D
utolsó: Nálunk meg a biológiát biginek mondják =D
17/17 anonim válasza:
Bigi? De furcsak...nekünk itt Pesten maradt a biosz elnevezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!