Mi legyen a megszóéítás a válaszlevélben? (hivatalos)
Figyelt kérdés
Ha egy hivatalos email-ben Kedves [keresztnév]-ként szólítanak, de magáznak, a válaszlevélben milyen megszólítást használjak? Huszonéves férfiként nem érzem helyénvalónak, hogy lekedvesezzek egy nálam jelentősen idősebb nőt, akivel nem tegeződünk, de szerintem a Tisztelt + keresztnév is furcsán hangzik. Fogalmam sincs, mit írjak.2017. dec. 29. 14:30
1/3 anonim válasza:
Pedig pont ez a két verzió van.
Hivatalos levélben én inkább Tiszteltet használnék, de ha ők Kedveseztek, akkor te is nyugodtan írhatsz ugyanígy.
2/3 anonim válasza:
Tisztelt illetékes!-Én ezt szoktam.
3/3 anonim válasza:
Hivatalossága megkérdöjelezhetö olyannyira, hogy elmegy a Drága Málcsi Néni! is nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!