Miért nem lehet megérteni, hogy nem iszom alkoholt?
Mert az emberek többsége úgy viszonyul ehhez a témához, hogy alkoholt mindenki fogyaszt, más-más mennyiségben, valamint bizonyos esetekben (szórakozóhelyeken, rendezvényeken) a koccintás, iszogatás egyfajta alapvető dolognak számít.
Én sem fogyasztok alkoholt, nem is ittam sosem, én is önként döntöttem így. Tenni semmit sem tehetsz ellene, mindig is lesznek majd, akik szeretnének rábeszélni, próbálnak majd meggyőzni, miért is fogyassz alkoholt. Nincs azzal semmi baj, ha az ember eldönti, nem fogyaszt többé, sőt azzal sincs, ha valaki inni akar, csupán tekintettel kell(ene) lenni arra is, hogy mindenki maga döntse el, iszik vagy sem.
Velem is ez a szitu de én lazán fogom fel.
Néha gyors lehuzom ha pl olyan kedvem van,
De általában elutasítom akkor jön az hogy “miert nem
Iszol már jaj de béna vagy”
Erre csak mosolygok egyet és annyit mondok hogy “szr íze van, nem szeretem de te igyál sokat”:D pl.
Egyébként érdemes megkóstolni pár piat, koktélt, vannak tényleg jó minőségi finom italok.
Én sokat kóstoltam egyedül a csokilikor ízlik,
Pinacolada
Meg a Miller sor:)
Szerintem:
Nem akarják, hogy 'kilógva' legyél a sorból, vagy gesztuskén kínálják. Ezzel oda akarok kilyukadni, hogy nem feltétlenül rossz szándékkal erőltetik (bár nem ismerem a társaságot). Mindenesetre nekem áldás lenne egy olyan személy, aki bármikor lehet sofőr.
34/ffi
Szia!
Én sem fogyasztok alkoholt. Talán egyszer, szilveszterkor ittam 2 kortyot a pezsgőből. Ennyi az eddigi alkoholfogyasztásom. Önként vállaltam.
Ne foglalkozz velük. Kérd meg azt, aki erőlteti, hogy fogyasszon helyetted is, az egészségedre. Én ezzel szoktam elviccelni pl., hogy élét vegyem és ne menjen erről vita.
35/N
Sok embernek fura, ha valaki más, mint ők. Nekem van egy barátnőm, harminchárom éves, életében nem ivott és nem gyújtott rá cigire, de mégis lehet vele kocsmázni menni, mert attól, hogy én sört kérek, ő még nyugodtan ihat meggyszörpöt, és senkit nem zavar.
Nekem korábban mindig mondták, hogy járak el bulizni, mert "most vagyok fiatal", de nekem nem buli az, ahol hangos a zene, csúszik a padló a kilöttyintett piától stb. Ezért inkább kis társasággal járok el más stílusú rendezvényekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!