Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha meghívok valakit egy...

Ha meghívok valakit egy italra (legyen az kávé üdítő vagy akár alkohol) azt mindenképp ülve illik elfogyasztani vagy séta közben is lehet?

Figyelt kérdés
mármint ha tetszik az illető akkor hogy jobb/illedelmesebb?
2017. nov. 21. 15:58
 1/7 anonim ***** válasza:
61%
Felolem haza is viheti. Mivel az az ove, azt csinal vele amit akar, fuggetlenul attol, hogy en fizettem ki.
2017. nov. 21. 16:17
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
a pincér mit szól, hogy viszed a csészéket? :))))
2017. nov. 21. 16:35
 3/7 A kérdező kommentje:
xdd hupsz igazad van azt a részét inkább üdítőre gondoltam ha pl rendes boltból vesszük
2017. nov. 21. 16:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb lenne valahova beülni, ha már arról van szó, hogy valamit együtt meginni. Sétálni lehet utána vagy előtte. Ha mindenképp csak sétálni akarsz, akkor lehetne pl. fagyizni, vagy adventi vásáron forralt bort inni.
2017. nov. 21. 16:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha boltból vett üdítövel akarod itatni, az nem meghívás és ne csodálkozz, ha elküld valamerre.
2017. nov. 21. 17:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy mit mond az etikett (lényegtelen is, mert a valódi élettel és emberekkel gyakran köszönőviszonyban sincs egymással), de szerintem nyugodtan meg lehett inni azt a kávét sétálva is. Ennek csak azon kellene múlnia, hogy éppen mihez van kedvetek és mire van lehetőségetek. De lehet csak én vagyok a barbár.
2017. nov. 21. 21:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha már konkrét meghívás van, akkor nem illik boltban vett félliteres kólával csinálni ezt (max. ha már kapcsolatban vagytok, bementek amúgy is vásárolni, és "erre most meghívlak"). Ami szerintem működőképes lehet, az ilyen papírpoharas kávé/üdítő sétálva elfogyasztása.
2017. nov. 23. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!