Miért vannak iskola kiközösítések, mi érteleme?
Főleg azok véleménye érdekel, akik vagy ki kiközösítettek lettek, vagy mást közösítettek ki (ha van itt ilyen...)
Általánosba állandóan csesztettek mert nem beszéltem sokat, normális voltam, kevés barátom volt. Mi jó abban, ha ilyen ki van közösítve? Hál ég már elkerültem onnan. Elég sok problémám volt miatta.
Középiskolába elég jól befogadtak, de volt olyan gyerek, aki meg se szólalt, állítólag valami pszichés problémája volt. Tisztára ki lehetett, belül őrölte magát. Mondanom se kell 1 percre nem hagyták békén... Nekem érdekes módon eszembe se jutott egy rossz szót hozzászólni, lehet azért mert én is ilyen voltam... de ha megmondja mi a problémája? akkor mi van fél évig megy a cikizés hogy ez elmebeteg meg minden...
Kötelező már a kiközítés vagy mi? nem értem egyszerűen... nem lehetünk egyformák, nem lehet mindenki belevaló elkéne fogadni...
Na mind1 csak azt bánom hogy nem ütöttem szét a képüket anno, csak 8.-ba mentem neki az egyik ilyen abnormálisnak. Azóta feszült vagyok, hogy miért csak akkor kezdtem el... de már mind1 múlton nem érdemes rágódni...
Nem azon kell változtatni, hogy kedves, csendes, érdekes stb. emberek :), hanem azon, hogy hogyan kezelik azt a helyzetet, hogy ez valaki másnak nem jön be.
Az pl. szerintem az egyik lehető legrosszabb válasz, hogy megpróbálnak hasonulni a hangadókhoz... majdnem holtversenyben az erek felvágásával.
Egyébként az már szerintem egy nagyon is pozitív fejlemény, ha valaki ilyen helyzetben rájön, hogy nem benne van a "hiba", kiskamaszok sokszor tényleg úgy érzik, hogy ők nem elég jók, azért piszkálják őket.
Változtatni olyan dolgokon kell, hogy pl.
- hogyan lehet elkerülni a konfliktust, támadást
- hogyan lehet jól kimászni belőle, ha már benne vagyunk
- felesleges egyáltalán ilyen emberek barátságára, társaságára ácsingózni, az ő véleményükhöz mérni magunkat (sokaknak ez nem egyértelmű)
stb.
egyszóval, meg kell tanulni, hogy milyen más lehetőségek vannak még azon kívül, hogy fülünk-farkunk behúzva elvonolunk, és lehúzzuk magunkat a wc-n, vagy épp megpróbálunk a domináns falkavezér általunk hülyének tartott elvárásaihoz igazodni.
Ez így persze nagyon általános, de elég nehéz konkrét helyzet nélkül jobban körülírni.
Egyébként azt én is utálom, hogy hülye amerikai tucat-tinifilmekben mindig arról szól a mese, hogy van a szegény kis boldogtalan kiszekált introvert különcke, és aztán hopp, történik valami varázslatos vagy véletlen esemény, ami beindít egy lavinát, és a film végére belőle is jóravaló népszerű és elfogadtott extrovert falkapéldány lesz.
Ezért is jó film az Amerikai szépség pl., mert az nem így van összerakva.
Az viszont biztos, hogy sokat segít, ha találsz olyan barátot, akit te értékelsz és aki téged szintén értékel;).
Sajnos mindenhol ez van...
Velem is...
Szörnyű...
06-01 18:11:
Akármit is mondasz, egy osztályközösségben csak akkor tudja kivédeni a támadásokat, ha ő is olyan barom lesz, mint a többi. Én nem egy embert ismertem akiket szekáltak, és pont azok nem tudtak kimászni a helyzetből, akik nem voltak hajlandóak beállni a szekálók sorába, hogy együtt egy újabb áldozatot találjanak.
Kis terrorizálók, akik úgy lesznek valakik, hogy máso(k)on próbálnak uralkodni. Közben a saját életüket, magukat nem tudják kontrollálni. Szánalmasak.
Valami inger hiányzik az unalmas életükből, és így próbálják felrázni a pocsolyát. Aki képes mást kiközösíteni, az unintelligens, és antiszociális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!