Egy elektronikus levelezésben vagy akár hagyományos levelezésben normális megszólítási forma a "kedves" férfiak között?
"Nincs baj velem mert ezek bizony a kedves szinonimái ergó ugyan azt jelentik"
Értem. Ez alapján akkor képzeljük el a következő szitut: Van egy szülő, akinek van egy gyermeke, aki egy hétre elutazna a szüleivel a szomszédos országban lakó nagymamához, de ugye iskolaidő van, ezért a szülő ír egy levelet az osztályfőnöknek, hogy elkérje arra a hétre a gyereket az iskolából. A levelet pedig a következőképpen kezdi: "Tündibündi tanárnő!" vagy "Cukorfalat tanárnő!".
Te ebben nem látsz semmi problémát az égvilágon? Hiszen azt állítod, hogy ezen jelzők tejesen ugyanazon jelentéssel bírnak.
"igen persze hogy ugyan az a jelentésük."
Akkor szerintem tanulgasd még egy kicsit a magyar nyelvet, mert elég komoly problémáid vannak vele, úgy tűnik.
Értem. Ezt találtam, az első találat alatt:
- - - - - -
""kedves" szinonimái:
jólelkű, melegszívű, lágyszívű, galamblelkű, önzetlen, nemes, jóságos, jó, vajszívű, jóindulatú, nagylelkű, készséges, segítőkész, szíves, figyelmes, tapintatos, finom modorú, előzékeny, jóakaratú, jószívű, nobilis, kegyes, aranyos, emberi, gáláns, tiszta szívű, humánus, emberközeli, becsületes, emberszerető, udvarias, emberséges, aranyszívű
+ !
jóindulatú, emberséges, szívélyes, jámbor, barátságos, szelíd, rendes, aranyos, jót akaró, szimpatikus
+ !
elbűvölő, bűbájos, ennivaló, angyali, tündéri, elragadó, drága, aranyos, cuki, ari, aranypofa, zabálnivaló, csábos, bájos, helyes, imádnivaló, takaros, tüneményes, édes, szeretetreméltó, édi, cukorfalat, tündibündi, cukimuki, szeretnivaló, husi, aripofa, cukkancs, cukipofa
+ !
becses, drága, tisztelt
+ !
társ, pár, partner, élettárs, csaj, barátnő, lelkitárs"
- - - - - - -
Tehát te simán megírnád történetünk tanárnőjének a levelet, úgy, hogy azzal kezded: "Csábos tanárnő!" vagy "Husi tanárnő!", vagy "Humánus tanárnő!", vagy "Aranypofa tanárnő!", ugye? Elvégre ezek is mind a kedves szinonímái, vagyis tökugyanazt jelentik a te olvasatodban.
Azért kíváncsi lennék a tanárnő arcára, mikor elolvassa a megszólítást :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!