Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ez igaz hogy az elektronikus...

Ez igaz hogy az elektronikus cigaretta még jobban károsítja az embert mind a hagyományos?

Figyelt kérdés
A válaszokat előre is köszönöm! :)

2017. jún. 19. 08:00
 1/5 anonim ***** válasza:

NEM! Ez már csak azért sem lehet igaz, mert a nikotinon kívül más káros anyag nem jut a szervezetedbe. Erre egy orvos nagyon jó hasonlatot mondott:

A dohányzás olyan, mintha szembe forgalommal mennél az autópályán, az elektromos cigi meg olyan, mintha egyszerűen csak túllépted volna tízzel a megengedett sebességet.

Elárulom miért állítják ezt egyesek: Az e-cigi nagyon is működik, (nálam is) de nagy veszteség ez a dohányboltnak és az államnak ha sokan átállnak rá. A gyógyszeriparról nem is beszélve.

2017. jún. 19. 08:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Első voltam. Még annyit, hogy pár napja álltam át az e-cigire, de már nem köhögök reggelente és nincs slejm.
2017. jún. 19. 08:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem igaz, de sose lehet tudni.

Kb. 5 éve használják széles körben, a hosszú távú hatásairól még nincs tapasztalat.

2017. jún. 19. 09:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Bármit mondanak az a reklám helye. Az is káros .
2017. jún. 19. 09:22
 5/5 anonim válasza:

Egyedüli összetevője, ami változik és nem nagyon ismert, az az aromákban található. Ezekre nincs garancia, hogy milyen reakciót válthat ki a szervezetből. Én 2 éve használok intenzíven elektromos cigit és elmondhatom, hogy egyelőre semmilyen problémát nem tapasztaltam.

Fő összetevője a növényi glicerin, ami alapjában nem káros, ez adja a gőzét, másik alap összetevője a propilén-glikol, ez az ízért és minimálisan a torokban a kaparó érzésért felelős. Ennél a vegyületnél sem bizonyítottak még érdemi mellékhatásokat. Ezek mellett (megjegyzem opcionálisan) nikotint tartalmaz (nem szabványosított mennyiségben, de bizonyos határon belül), ami miatt csípős-szerű, kaparó érzést okoz a torokban és helyettesíti a hagyományos cigi által bevitt nikotint. Felszívódásról még nem-igen tudni konkrétumokat. A bőrrel érintkezve egyeseknél irritációt okozhat.

Remélem tudtam segíteni.

2017. jún. 19. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!